Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, ilçe kaymakamları ile bir araya gelerek 2012 yılının ilk değerlendirme toplantısını yaptı. Ankara Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Alâaddin Yüksel, “Başkent Ankara’yı, yeni yüzyılda medeni âlemde hızla koşturacak ve çağdaş hizmetlerle buluşturacak projeleri ve yatırımları sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.
    İlin dinamiklerini harekete geçirmede koordinasyonun önemine dikkati çeken Vali Yüksel, “Merkezi planlama ve yeterli ödeneklerle desteklenecek ve güçlendirilecek yatırım ve hizmetlerin; il valisi olarak başta ben olmak üzere, siz kaymakamlarımızla ve tüm sıralı görev kademelerindeki çalışma arkadaşlarımızla birlikte takım çalışması ruhuyla üstün gayret ve sorumlu hizmet anlayışı içerisinde doğru planlayarak, derhal uygulayarak ve aralıksız denetleyerek zamanında ve amaca uygun olarak gerçekleştirme azim ve kararlılığı içerisinde olmamız gerektiğini bilhassa belirtmek isterim.” diye ifade etti.
    Vali Yüksel, Ankara’nın bir dünya şehri olarak önemli özellikler taşıdığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dinamik nüfusu, yöresel zenginlikleri, doğal kaynakları, eğitilmiş insan gücü, eğitimde kaliteyi yakalamış okulları, üniversiteleri, yüksek tarım potansiyeli, kümeleşme kabiliyeti gelişmiş OSB’leri, etkili teknoparkları, şifa dağıtan sağlık kuruluşları, hızlı ve konforlu hava, kara ve demiryolu ağları, uluslararası kurumları ve yaygın sivil toplum örgütleriyle Başkent Ankara, sosyal, kültürel, ekonomik, beşeri ve entelektüel yapılanmasıyla tam bir dünya kenti oldu. Bir şehrin uluslararası rekabet pozisyonunun bilinmesi ve buna göre rekabet stratejilerinin somut olarak belirlenerek geliştirilmesi o şehirde sorumluluk üstlenmiş idari oyuncuların yapması gereken en önemli husustur. Hepimiz biliyoruz ki dünya şehri için esas olan, sürdürülebilir rekabet avantajının yakalanmasıdır. Bunun yegane yolu da kentsel kalitenin artırılması, Ankara’nın marka gücünün yükseltilmesidir.
    Ankara’da artık dün konuşulanlardan farklı şeyleri söylemek, yeni şeyler konuşmamız lazım. Ankara’da özellikle ve öncelikle yapmamız gereken; Ankara’yı ortak hedef yapan ve Ankara heyecanını yüreğinde taşıyan bizlerin Ankara’yı farklılaştırma stratejilerini etkinleştirerek, takım oyunu oynamada gayretlerimizi artırmamızdır."
    Toplantıda, 2011 yılının da bir değerlendirmesini yapan Vali Yüksel, 2011 yılını son derece başarılı geçirdiklerini belirterek, 2012 yılında daha tempolu ve sonuç alan çalışmalarla bu başarıların taçlandırılmasını beklediğini söyledi. 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle yatırımcı kuruluşlardan alınan izleme raporlarına göre, ilde uygulanan toplam proje sayısının 1925 olduğunu anlatan Vali Yüksel, projelerin toplam bedelinin 8,49 milyar ve fiili ödeneğinin 1,76 milyar lira olduğunu belirterek, bu ödeneklerden dönem içerisinde 1,72 milyar lira nakdi harcama gerçekleştiğini bildirdi. Dönem sonu itibariyle projelerden bin 343'ünün tamamlandığını, devam eden proje sayısının da 419 olduğunu dile getiren Vali Yüksel, başlanamayan proje sayısının ise 163 olduğunu anlattı.
    Kamu projelerinin, 2011 yılında aktarılan ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranının yüzde 97 olduğuna işaret eden Vali Yüksel, bunun büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Vali Yüksel, konuşmasında Kaymakamlara, “İnsanı, parayı ve zamanı yönetmede hassas olun. Olaylar sizi değil, olayları siz yönlendirin. Değişime mutlaka duyarlı olun. Hizmetlerde vatandaşı esas alın ve açık, katılımcı, insan haklarına saygılı, hesap verebilir ve vatandaşlarımızla olan ilişkilerde güvenilir olun.” dedi.
    Yeni yüzyıl şartlarının dikkatlice izlenmesini, algı yönetimi konusunda hassasiyetin en üst noktada tutulmasının önemini vurgulayan Vali Yüksel, şöyle dedi: “Değişimi yönetin, önceliklerinizi belirleyin ve etkin takım çalışmaları yapın. Yeni yüzyıl şartları içerisinde kavramların çatılarının uçtuğu, paradigmaların yıkıldığı bir süreçte milenyum sahnesinde oynanan yeni oyunları dikkatlice izleyin. Vizyoner olun ve ilçelerinizde hoş bir seda bırakın.”
    Vali Yüksel’in konuşmasından sonra kaymakamlar ilçelerde yürütülen faaliyetler hakkında sunumlarını yaptı.