KAYSERİ'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada çok sayıda kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan Kayseri'deki patlamayla ilgili şu açıklama yapıldı:13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. 

Patlama bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki patlamayla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de telefon görüşmeleri yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, patlama hakkında Başbakan Yıldırım ve İçişleri Bakanı Soylu'dan da bilgi aldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erciyes Üniversitesi yakınlarında, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu halk otobüsünü hedef alan patlamaya ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan da bilgi almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri yakinen takip ettiği, yetkililerle telefon görüşmeleri yapmakta olduğu belirtildi.

13 ŞEHİT 48 ASKER YARALI
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan Kayseri'deki patlamayla ilgili şu açıklama yapıldı:

"17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."