CHP Genel Başkanı Süheyl Batum'un sözlerine grup toplantısı kürsüsünde "Orduyu eleştirmek ancak genel başkana düşer" diyerek açıktan tepki gösteren Kılıçdaroğlu kapalı kapılar ardında da Batum'u sert sözlerle uyardı.
Kılıçdaroğlu, "Son kez uyarıyorum tekrarı olursa yetkimi kullanırım" dedi. Hurşit Güneş'in sözleri için de müfettiş görevlendirildi.
CHP MYK toplantısı sonrası yapılan açıklamada Batum'un sözlerinin toplantıda gündeme gelmediği söylendi. Milliyet gazetesinden Mansur Çelik'in haberine göre ise durum farklı. Kılıçdaroğlu MYK toplantısında konuyu gündeme getirerek ültimatom niteliğinde uyarılarda bulundu.
CHP kulislerine göre MYK toplantısı başlamadan önce birkaç genel başkan yardımcısı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na giderek, "Batum açıklamalarıyla partiyi yıpratıyor. Projelerimiz yerine enerjimizi boşa harcatan tartışmalara çekiliyoruz, hükümete koz veriliyor" diyerek yakınmalarını ilettikleri belirtiliyor.
Görüşmeler sonrasında saat 12.00'a doğru MYK'ya geçen Kılıçdaroğlu ise toplantının başında "Artık bir gündem belirlensin ve herkes kendi görev alanıyla ilgili konuşsun. Tek sesli olalım, dilbirliği sağlayalım. CHP'ye zarar veren bu tür açıklamaların tekrarı halinde hangi arkadaşımız olursa olsun gereğini yapacağım" diyerek ilk ültimatomunu verdi.
Batum'un ise, "Sayın Genel Başkanım siz de sonuna kadar haklısınız dediklerinize aynen katılıyorum" diyerek eleştirileri kabul ettiği öğrenildi.
GÜNEŞ'E MÜFETTİŞ SORUŞTURMASI
Bu arada AK Parti'ye ajan gazeteci gönderdim ve "Kürtler kucağımıza oturacak" sözleri nedeniyle de bu açıklamaların araştırılması için Kılıçdaroğlu tarafından bir parti müfettişi görevlendirildi.