MHP'de birbiri ardında gelen kaset skandallarının ardından Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Aydıntaşbaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da ses kayıtları olabileceğini yazdı.

Milliyet gazetesi yazarı Aydıntaşbaş'ın Kılıçdaroğlu'nun ses kayıtları kasedine ilişkin birçok yerden istihbarat aldığını yazdı:


"İlk duyduğumda inanmadım; ancak ikinci, üçüncü kez farklı yerlerden aynı bilgiyi aldığımda, ateş olmayan yerden duman tütmez dedim. Siyasi kulislerde ne zamandır sadece MHP değil seçim öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bir kasedinin yayınlanacağı söylentisi var.

RAHİBE AFİŞİ KRİZİ

"Yok, yok, tabii ki söz ettiğim müstehcem içerikli bir kaset değil. İddiaya göre birilerinin elinde CHP liderinin referandum öncesinde CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile telefon görüşmesinin kaydı var. Hatırlarsanız Avcılar belediyesi, referandumda başörtüsünü 'rahibe' kıyafetine benzeten bir afiş skandalıyla gündeme gelmiş, belediye 'Genel Merkez'in bilgisi yok' diye suçu üstlenmişti. İddiaya göre konuşmada Kılıçdaroğlu belediye başkanına konudan haberdar olmadığını ve bu durumu bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacağını belirttikten sonra, kendisinden bununla çelişen bir demeç vermemesini tembihliyor.
Peki böyle bir kaset yayınlanırsa ne olur? Kılıçdaroğlu daha önce telefonlarının dinlendiğini söylemiş; ancak artık skandallara skandal demeyen memlekette kimsenin kılı kıpırdamamıştı"

KASET CHP'DE MAĞDURİYET YARATIR

"Ancak bu kez durum farklı. Ana muhalefet liderinin telefonlarının alenen dinlenmesi, seçmenini rahatsız edebilir. Görüştüğüm herkes, böyle bir kasedin geri tepeceğini, CHP aleyhine değil lehine bir mağduriyet yaratacağı fikrinde. Kim bilir belki de bu yüzden hâlâ ortada kaset yok."