CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çarpıcı iddia! SSK Genel Müdürü olduğu dönemlerde usulsüzlük yapmakla suçlanan CHP lideri şimdi de SSK'ya PKK'lı teröristleri sokmakla suçlanıyor!

Skandal iddiaların sahibi 'Çarkçı Kemal' kitabının yazarı Süleyman Yeşilyurt... Yeşilyurt'un iddialarına göre Kılıçdaroğlu, SSK'ya 22 örgüt mensubu almış. Bunlar arasında SSK'nın 10 telsizini PKK'ya veren de, askere silah çeken de var.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Çarkçı Kemal' isimli kitapla ilgili açtığı 1,5 milyon TL'lik tazminat davasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Kitabın yazarı Süleyman Yeşilyurt, 'yalan' denilen tüm iddialara belgelerle cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun SSK'ya yerleştirdiği hükümlü 22 örgüt mensubunun listesini mahkemeye sunan Yeşilyurt, bu isimlerin mahkemeden teyidini istedi.

TALİMATI VE İMZASI VAR

Yeşilyurt'un mahkemeye sunduğu belge ve dokümanlarda çarpıcı bilgiler yer aldı. Belgelerde SSK'ya alınan 22 personelin PKK, Dev-Yol ve TİKB gibi terör örgütleriyle olan ilişkileri ortaya konuluyor. 22 personel içerisinde güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya giren bile var. Bu isimlerin Kılıçdaroğlu'nun talimatı veya imzası ile atandığı veya terfi ettirilerek etkili görevlere getirildiği belirtiliyor.

HASTANENİN MALINI ÇALDI

Kız kaçırmak ve hırsızlık yapmaktan sabıkalı Halkın Kurtuluşu Örgütü üyesi Medet Kalkan bu isimler arasında. Kalkan, CHP liderinin imzasıyla İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Hastanesi'ne atanmış. Bir diğer isimAli Osman Pehlivan. Pehlivan, ayniyat memuru olarak görev yaptığı Ankara Dışkapı SSK Hastanesi'nin 10 adet telsizini PKK'ya vermekten 25 Haziran 1997'de Ankara 2 nolu DGMtarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı dönemde SSK'da işe alındı.

DEV-YOL'CULAR DA LİSTEDE

Listede dikkat çeken diğer isimHayri Duman. PKK terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle ceza almış. Duman, 10 Aralık 1992'de SSK Şube Müdürlüğü'ne atandı. Dev-Yol davasında 3 yıl 8 ay hükümlü sıfatını kazanan Hasan ve Hüsnü Ertürk kardeşler de listede. Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklıktan hükümgiyen Ayhan Bülümde SSK'da görev yapıyor.

VALİLİĞİN İTİRAZINA RAĞMEN


Bu arada PKK'ya para yardımı ve yataklık yaptığı tespit edilen, hastalar arasında ayrımcılık yapan Dr.Muzaffer Irmak'ın Kılıçdaroğlu tarafından başhekim yapılmasının altı çiziliyor. SSK'ya naklen geçişi sağlanan Irmak, Kılıçdaroğlu'nun imzası ile Van SSK Hastanesi'ne, Van Valiliği'nin 2 Aralık 1994 ve 4 Ocak 1995 tarihli itirazlarına rağmen başhekimolarak atandı. 1996'da PKK'lı teröristleri tedavi etmekten gözaltına alınan Dr. Seyfettin Kızılkan da Kılıçdaroğlu tarafından SSK'da etkin göreve getirildi.

BAKANLIK MÜFETTİŞİ İFADE VERECEK

Çarkçı Kemal'in yazarı Mustafa Yeşilyurt daha önce Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde akraba ve arkadaşlarına verdiği ihaleleri ortaya çıkarmıştı. Ardından 70 akrabasını işe aldığını belgelemişti. Yeşilyurt bu kez 28Haziran 1998'de bakanlıkmüfettişi olarak görev yapan ve Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlayan Yusuf Aydın'ın bilgisine başvurulmasını istedi. Aydın'ın hazırladığı raporlarda SSK'nın usulsüzlüklerinin masaya yatırıldığı biliniyor. Aydın, Kılıçdaroğlu hakkında ifade verecek. Aydın, usulsüz atamalarla ilgili hazırladığı fezlekeyi Kılıçdaroğlu'nun soruşturulması için o dönem aktif durumdaki Başbakanlık Takip Kurulu'na göndermişti. Kılıçdaroğlu'nu soruşturmaya hazırlanan kurul Rahşan Affı'yla karşılaştı. İşlem yapılamadan Kılıçdaroğlu beraat etti. Daha sonra DSP'den aday oldu.

İŞTE 22 HÜKÜMLÜ


Dr. Kemal Subaşı, Dr. Muzaffer Irmak, Dr. Seyfettin Kızılkan, Dr. Sinan Olcan, Mustafa Gürler, Hayri Duman, Ş. İsmail Metin, Nazife Kaya, Ahmet Turan, Mehmet İpekçi, A. Osman Pehlivan, Ayhan Bülüm, Medet Kalkan, Erdal Camcı, İzzettin Endakçı, Şemsettin Kaya, Behlül Karadaş, Habip Güzel, Mehmet Ardıç, Hasan Ertürk, Hüsnü Ertürk ve Ali Uludağ.

SSK'YI TV'DE TARTIŞALIM

CHP lideri, SSK genel müdürü olduğu dönemde usulsüzlük yapmakla suçladığını hatırlatırken Başbakan Erdoğan'a "Televizyon programında tartışalım" çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, Ordu'dakimitingde yaptığı konuşmada, "Televizyona çıkması için bir; geçmişinin temiz olması lazım. İki, kul hakkı yememesi lazım. Üç, mangal gibi yürek lazım. Efendimdiyor 'Ben ustayım, o çırak'. Gel karşıma çık, göstereyim kim usta, kim çırak" ifadelerini kullandı.