ANKARA- CHP örgütlenmesine yeni anlayış geliyor. Bütün il örgütlerinin teknik donanımı arttırılacak. İllere tele-konferans sistemi kurulacak. Kılıçdaroğlu bu sayede internet üzerinden il örgütleriyle her an temas kurabilecek. Slogan da belli: Dikkat! Kılıçdaroğlu ansızın çıkabilir.

Kılıçdaroğlu'nun bu sloganı, sol yıllarda reklamın dahi çocuklarının sıklıkla başvurduğu ve gerilla tipi reklamcılığı hatırlattı.

Öte yandan PM toplantısında her il PM üyeleri ve milletvekilleri arasında paylaşılmıştı. Buna göre CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ve Oğuz Oyan Diyarbakır’dan, Diyarbakırlı Sezgin Tanrıkulu ise Denizli'den sorumlu oldu.

Daha önce Önder Sav’ın sorumluluğunda olan İzmir, Ankara ve İstanbul’un yeni sorumlusu ise Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin.

İSTANBUL ANKARA GÖREVDEN ALINACAK MI?

CHP’nin olağanüstü kongre sonrası yaptığı ilk MYK toplantısı sonrası CHP koridorlarını aşındırdık. İlk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in kapısını çaldık. Kongre sonrası çok rahatladığını gördüğümüz Tekin “Şimdi iş zamanı” dedi. İstanbul ve Ankara il örgütlerinin görevden alınacağı yönündeki iddiaları sorduğumuz Tekin, “kişilerle sorunumuz yok biz örgüte yeni bir anlayış getirmeye çalışıyoruz” diyerek yeni dönemin ipuçlarını verdi:

“Bilişim Teknolojilerinden sorumlu genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı’nın öncülüğünde, bütün illerimize tele-konferans sistemi kurulacak. Bunu daha önce İstanbul’da yapmıştık. Şimdi 81 ile yaygınlaştıracağız. Örgütlerdeki imkan ve olanakları çoğaltacağız. Buna rağmen bizim kriterlerimize uymayanları eleyeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu, örgütlerin taleplerini, ihtiyaçlarını yerinde görmek istiyor. Her ile her an gitmek mümkün değil ama 81 ile internet aracılığı ve tele-konferans yöntemiyle ulaşacağız. İl il gezeceğiz ama Kılıçdaroğlu bu yöntemle ansızın Çorum’da da, Şırnak’ta da olabilecek.”

AKP CHP’Yİ TAKLİT EDİYOR

CHP’nin yeni örgüt yapılanması ile AK Parti’yi taklit ettiği yorumları yapılıyor. Tekin ise 'CHP’nin tarihini bilmeyen cahiller' olarak suçladığı bu yorumları yapanlara kızgın. CHP’nin tarihine bakıldığında köy köy, belde belde örgütlenmiş bir parti olduğunu anlatan Tekin, “Biz AKP'yi değil, asıl AKP bizi taklit ediyor” diyor.

3 BÜYÜKŞEHİR TEKİN’DE

CHP’nin yeni döneminde her ilin sorumluluğu PM üyeleri ve milletvekilleri arasında paylaştırılmıştı. Önemli illerden biri olan Diyarbakır’ın sorumlusu CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ve Oğuz Oyan oldu. Diyarbakırlı Sezgin Tanrıkulu’nun görevli olduğu il ise Denizli. CHP’nin İlahiyatçı üyesi Muhammet Çakmak ise bugüne kadar hiç gitmediği Gümüşhane’den sorumlu oldu. Asıl büyük iller ise tek isme ait. Daha önce Önder Sav’ın sorumluğunda olan İstanbul, Ankara ve İzmir’in sorumlusu CHP’nin ikinci adamı Gürsel Tekin.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ROMAN AÇILIMI

Son kurultayla iç tartışmaları en azından yer altına gömen CHP yeni dönem programını hazırlamaya başladı. İlk önemli toplantılardan biri Romanlar için yapılacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu 9 Ocak’ta Kuşadası’na giderek 160 Roman derneğinin temsilcisinin katılacağı toplantıda Romanların sorunlarını dinleyecek.

KÜRT SORUNU İNSAN HAKLARI SORUNUDUR

MYK toplantısı sonrası ziyaret ettiğimiz isimlerden biri de CHP’nin çiçeği burnunda yeni MYK üyesi Sezgin Tanrıkulu oldu. İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Tanrıkulu Kürt sorunuyla ilgili çalışmayı da yürütecek. Tanrıkulu’nun, “Kürt sorunu bir insan hakları ve demokrasi sorunudur. Biz de konuya insan hakları boyutu ile bakacağız” sözleri CHP’nin yeni Kürt politikasının politikasının ipuçlarını verir nitelikte.

CHP ÇİFTE ŞAMPİYONLUK BEKLİYOR

CHP’ye Karadeniz havasını getiren Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da görevine heyecanla başlayan isimlerden. İl başkanıyken parti MYK’sına giren Canalioğlu Karadenizlilerin espri anlayışını yeni döneme yansıtacak görünüyor. İşte Canalioğlu’nun "Neler yapmayı planlıyorsunuz" sorusuna yanıtı:

“Trabzonspor şampiyon, CHP iktidar olacak.”