CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "YGS sınavında sehven şifre yapıldı" diyen ÖSYM Başkanı Ali Demir için "ÖSYM Başkanı'nın toplu iğne ucu kadar ahlakı varsa istifa etsin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Beşiktaş’taki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Mersin milletvekili adayı Ali Rıza Öztürk parti meclisinden ikinci sırada olduğunu listede 4. Sırada çıktığını söyleyerek suç duyurusundan bulundu. Ne diyeceksiniz?  sorusuna “O parti içi bir olay İzin verirseniz ona girmek istemiyorum. Parti meclisinin kararları var MYK’nın görev ve yetkileri var onlar kullanıldı"yanıtını verdi.

Yüksek Öğrenime Giriş Sınavıyla ( YGS) ilgili neden kayıtsız kaldıkları sorusuna ise, “1 milyon 700 bin kişinin tepkisini siyasallaştırmak istemedik Biz istedik ki 1 milyon 700 bin kişinin sınava girdiği bir ortamda aileler de ortaya konan yanlışlıklara tepki verebilsin" dedi.

ADAM GİBİ ÖZÜR DİLESİNLER

Kılıçdaroğlu, ÖSYM Başkanını ve sorumluları istifaya davet etti. Kılıçdaroğlu, “Bu kişilerin toplu iğne ucu kadar ahlak kavramından nasipleri varsa, o görevlerini süratle bırakmaları gerekir. Ne işleri var onların orada? Sınav sorularını bile hazırlayamayan, Cumhurbaşkanının yanıltan, Başbakanı yanıltan çıkıp bir de en sonunda itiraf edenlerin aynı görevde bulunmaları ahlaki değil. Onların akademik kariyerleri bile tartışabilir bu saatten sonra. Bir kişi akademik unvanın hakkını vermeli. Ahlakın gereğini yapsınlar görevlerinden ayrılsınlar. Milyon 700 bin kişiden de adam gibi özür dilesinler. “ diye konuştu.

“ AKP BAKANLARI SAHİLLERE TATİL YAPMAK ÜZERE GÖNDERDİ “

Kılıçdaroğlu, “ İstanbul için oy hedefi birinci parti olmaktır. “ dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ak Parti’nin bazı bakanları kıyı şeridindeki illere kaydırmasıyla ilgili bir soruya ise, “ AKP sayın bakanları sahillere göndermiş. Herhalde tatil yapmak üzere sahillere gönderdi. Sahillerde ben eminim Çocuğu 9 yıldır işsiz olan bir kadın o sahilde sayın Bakanı yakalayacak “ dedi. Güneydoğu’da aday olarak çıkarılan Sezgin Tanrıkulu’nun İstanbul’a kaydırılmasının bir hata olarak değerlendirildiğiyle ilgili bir soruya, “ O zaman İstanbul’u iyi tanımıyorsunuz. İstanbul Türkiye’nin en büyük Kürt kenti. “ cevabını verdi..

Kürt kendi diyerek ötekileştirmiyor musunuz ? “ sorusuna Kılıçdaroğlu, “ Ötekileştirmiyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz. Ötekileştirmek bizim kitabımızda yok. Herkesi kucaklayacağız Herkesi kucaklayacağız ki tek başına iktidar olalım “ dedi. CHP’nin oy oranı da sorulan Kılıçdaroğlu, “ Yüzde 40 oy hedefi için en az yüzde 40 bir oy hedefi koymuştuk zaten. Bütün kamuoyu anketlerine bakın CHP’nin trendi yukarıya doğru. AKP’ninki de aşağıya doğru iniyor. Önce kesişme olacak ondan sonra da göreceğiz tabloyu “ diye konuştu. CHP’nin sağa kaydığı eleştirileri olduğunun sorulması üzerine, “ CHP sağa kaydı sola kaydı böyle bir şey yok. CHP köklerini tarihi derinliklerinden alan bir siyasi güçtür. Bizim dünya görüşümüzü benimseyen herkesin CHP çatısı altından yeri vardır. “ yanıtını verdi.