Doğu Anadolu Bölgesi'nde oy verme işlemi saat 07.00'de başladı. Erken saatlerde sandık başına gidenler oylarını alınan geniş güvenlik önlemleri altında kullanmaya başladı.

Sandık görevlileri yoğunluğun saat 14.00 ile 15.00 arasında yaşanabileceğini söyledi. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Hürriyet ve Arifbey Köyleri ise sandığı protesto etti.

Köylerine köprü yapılması için 1972 yılında etüd çalışması yapıldığını ancak bugüne kadar bir kazma bile vurulmadığını söyleyen Arifbey Köyü Muhtarı Ercan Yıldız, seslerini duyurmak için Hürriyet köyü ile birlikte sandığa gitmeme kararı aldıklarını söyledi.

Artık kandırılan seçmen olmak istemediklerini vurgulayan Muhtar Ercan Yıldız, "Şeyran Deresi köyümüze 500 metre uzaklıkta olan Erzurum- Ağrı karayoluna olan bağlantımızı kesiyor. Dereye bir köprü yapılsa Ağrı ya da Eleşkirt ilçesine 16 kilometre uzaklıktayız. Ama tek şeritlik, 30 metrelik bir köprüyü bize çok gördükleri için altarnatif yoldan 35 kilometre yol katedip gidebiliyoruz. Bu nedenle Arifbey ve Hürriyet köyleri olarak sandığı protesto etme kararı aldık. İki köyde yaklaşık 400 seçmen var. Seçimler öncesi Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekilleri olmak üzere birçok yere köyümüzün durumunu anlatan mektup yazdık. Bir arpa boyu yol alamadık. Sesimizi duyurmak için sandığı protesto ediyoruz" dedi.