Ümraniye'de 2 çocuk annesi Arzu Yıldırım (33), imam nikahıyla birlikte yaşadığı ve ayrılmak istediği Mustafa Metin Çilingir (54) tarafından sokak ortasında kurşun yağmuruna tutuldu. 8 kurşunla öldürülen Yıldırım'ın, geçtiğimiz aralık ayında darp edildiği gerekçesiyle Çilingir'den şikayetçi olduğu, ölmeden 2 gün önce de tehdit edildiği gerekçesiyle Ümraniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğu ortaya çıktı.

Atatürk Mahallesi Mandıra Caddesi'nde sabah 09.30 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: İlk eşinden boşanan Arzu Yıldırım, yaklaşık 3 yıl önce 54 yaşındaki Mustafa Metin Çilingir ile imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladı. Çiftin 2009 yılında bir çocukları dünyaya geldi. Geçim sıkıntısı nedeniyle ikili arasındaki sert tartışmalar yaşanmaya başladı. Çilingir'in bu sırada eşine şiddet uygulamaya başlaması üzerine Yıldırım, geçtiğimiz aralık ayında polise giderek şikayetçi oldu. Eşinin tehdit ve tacizlerinin devam etmesi üzerine Yıldırım, darp iddiasıyla yaptığı şikayetini geri aldı.

İKİ GÜN ÖNCE SAVCILIĞA BAŞVURMUŞ

Habertürk'ün haberine göre, Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olduğu öğrenilen Mustafa Metin Çilingir'in yeniden kendisine şiddet uygulamaya başlaması üzerine Yıldırım, durumdan ailesini haberdar etti. Babası Ahmet Yıldırım'ın tavsiyesiyle Arzu Yıldırım geçtiğimiz pazartesi günü Ümraniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Talihsiz kadın, kendi el yazısıyla yazdığı dilekçede şu ifadeleri kullandı: "Mustafa Metin Çilingir'den konuşarak ayrıldığım halde tarafıma yapılan tehdit ve taciz edici telefonlarla kendimin, çocuklarımın ve ailemin can güvenliğinden endişe duyuyorum. Benim, çocuklarımın ve ailemin başına herhangi bir şey gelmesinden Mustafa Metin Çilingir ve ailesi sorumludur."

Dilekçenin işleme konulması ile savcılık tarafından Ümraniye Polis Merkezi Amirliği'ne talimat yazısı yazıldı. Yazıda Mustafa Metin Çilingir'in ifadesinin alınması ve cep telefonu kayıtlarının incelenmesi, Arzu Yıldırım'a attığı öne sürülen SMS'lerin tespit edilmesi istendi. Sabah saatlerinde ise Mustafa Metin Çilingir, Arzu Yıldırım ile konuşmak için birlikte kiraladıkları Ümraniye Atatürk Mahallesi Hürriyet Caddesi numara 2'deki eve geldi.

Buradan birlikte çıkan ikili, Çilingir'in 34 GM 9518 plakalı otomobiline bindi. Otomobil henüz hareket etmişti ki, Çilingir belinde bulunan silahı çekti. Paniğe kapılan Yıldırım, otomobilin kapısını açarak aşağıya indi. Çilingir, koşarak uzaklaşan Yıldırım'ın arkasından ateş etmeye başladı. Çığlık atarak kaçmaya devam eden Yıldırım, bir süre sonra kanlar içinde yere yığıldı. Vücuduna 8 kurşun isabet eden Yıldırım, ambulansla hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Savcısının incelemeleri tamamlamasının ardından Yıldırım'ın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurum Morgu'na gönderildi. Öte yandan olay yerinde yapılan incelemelerde 14 boş kovan bulundu.

Hastaneye koşan baba Ahmet Yıldırım ile anne Mevlude Yıldırım sinir krizleri geçirdi. Kızına kendi evine yerleşmesi gerektiğini söylediğini belirten baba Ahmet Yıldırım, "Böyle olacağı belliydi. Yıkıldım, kahroldum" dedi. Acılı baba, kızının ilk eşinden bir erkek çocuğu daha olduğunu sözlerine ekledi.

Olayın ardından kayıplara karışan Mustafa Metin Çilingir'in, kooperatif başkanlığının yanı sıra oto yedek parça bayiliği yaptığı belirtildi. Arzu Yıldırım'ın ise aynı kooperatifte sekreter olarak çalıştığı, ayrıca çiftin birlikte kiraladıkları evin 550 TL olan kirasını ödemekte zorlandıkları öğrenildi. Cinayetten sonra otomobilini olay yerinin bir üst sokağında terk ederek kaçan saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

İnternet haber