Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Taşarası Köyü'nde, etkili olan karla karışık yağmur,Büyük kaya parçalarının düştüğü köy evlerinde can kaybı yaşanmazken, köy evlerinden 5'i kullanılmaz hale geldi.
Beytüşşebap İlçesi'nde 2 günden beri devam eden kar kalınlığı ilçe merkezinde 30 santimmetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 1 metreyi geçti. Etkili olan kar yağışı, kırsal kesimde hayatı durdurmasına noktasına getirirken, dağ köylerinde ise insan hayatını olumsuz etkiliyor. Kuzey Irak sınırına yakın Taşarası Köyü'nde dün akşam saatlerinde yüksek kesimlerden kopan büyük kaya parçaları, büyük bir gürültü ile köy evlerinin üzerine düştü. Olayda ölen yada yaralanan olmazken, 5 köy evi kullanılamaz hale geldi. 
Köyde kar yağışıyla birlikte hayati tehlike devam ederken, köylüler yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Hiç bir yetkilinin köye gelmediğini ve kendilerini arayıp sormadığını belirten köylüler, her yıl aynı tehlikeyi yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi. Durumu defalarca ilçe kaymakamına bildirmelerine rağmen çözüm bulunmadığını belirten köylüler, hükümetin ve köylülerin kendilerin ciddiye almaması durumunda bugün Kuzey Irak'a geçeveklerini söyledi. 
Bu arada meydana gelen kaza sonrası halen köyün tehlike altında olduğunu dile getiren köylüler, risk altında ve kaza sonrası büyük oranda hasararlı olduğu görülen evlerde oturanların çoğunun yüksek tepelerde blunan komşu evlerde geceyi geçirdi. 
Olayın duyulması üzerine BDP'li Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, BDP İl Başkanı Abit İke, İl Genel Meclis Başkanı Leyla Birlik, il genel meclisinin BDP'li üyeleri, sabah erken saatlerinde Taşarası Köyü'ne giderek köylülerle görüştü. Köylüler, yetkililerin ilgisine tepki amaçlı Kuzey Irak'a geçeceklerini söylemesi üzerine BDP'liler, köylüleri sakinleştirerek bu kararlarından vazgeçirdi. 
Şırnak İl Genel Meclisi Başkanı Leyla Birlik, daha önce köydeki bu riskin ortadan kaldırılarak çözüm bulunması konusunda karar alındığını belirterek, "Aldığımız kararı Şırnak Valiliği'ne bildirmiştik. Ama ne yazıkı devlet sadece yazışma yaptı. Hiçbir önlem almadı" dedi. 
BDP Şırnak İl Başkanı Abit ike ise Kürtler'in yıllardan beri göçe zorlandığını belirterek, şunları söyledi:
"Şimdi görüyoruz, devlet aynı şeyi tekrarlıyor. Eğer bir hayvan olsaydı, devletin bütün imkanları o hayvanı bir ağaçtan indirmek için seferber olurdu. İşte devletin istediği bu. Eğer burada bulunan köy karakoluna olsaydı hemen yeni bir yer tahsis edilirdi."

internethaber