“Ergenekon” soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Kaşif Kozinoğlu, İstanbul Adliyesine getirildi. Kozinoğlu, Adliyeye girişi sırasında ilk kez kameralar tarafından görüntülendi. Kozinoğlu ifadesinin ardından ‘Terör örgütü üyeliği ve gizli belgeleri temin etme’ suçlarından tutuklanma istemiyle sevkedildiği mahkemece tutuklandı.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine Çırağan Caddesi üzerinde bulunan savcı  ve hakimlerin kullandığı kapıdan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlileri  tarafından getirilen Kozinoğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e ifade  vermek üzere binaya girdi.   
Soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde arama yapılan Kozinoğlu, yurt  dışında olduğu için hakkındaki gözaltına alma kararı uygulanamamıştı.  Kozinoğlu'nun MİT'teki görevi nedeniyle Afganistan'da bulunduğu kaydedilmişti.
KAMERALARDAN KAÇTI
Kozinoğlu’nun adliyeye gelişende MİT görevlileri ile gazeteciler arasında kovalamaca yaşandı. Kozinoğlu’nun görüntüsünü vermek istemeyen MİT görevlileri bir arabayı gazetecilerin beklediği kapıdan içeri soktu. Herkes Kozinoğlu’nun geldiğini düşünürken, Kozinoğlu başka bir araçla, tutukluların girdiği kapıdan girmek istedi; ancak burada da haberciler ve kameralarıyla karşılaştı
SORULARI YANITSIZ BIRAKTI
Kameraların görüşünden çıkmak isteyen Kozinoğlu, adliyenin yanında bulunan bir üniversiteye girmek istedi. Daha sonra üniversite kapısından çıkan Kozinoğlu, geldiği araca tekrar binerek adliyenin ön kapısından uzaklaştı. Kozinoğlu burada gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.
PROTOKOL KAPISINDAN GİRDİ
Cezaevi araçlarının girdiği kapıdan uzaklaşan Kozinoğlu, daha sonra Hakim ve Savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye girdi.
AFGANİSTAN'TAN GELDİ  
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında Oda TV'ye yapılan operasyonda evinde arama yapılan, hakkında yakalama kararı bulunan MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun dün Afganistan'dan Türkiye'ye döndü.
Kozinoğlu’nun, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile Türkiye’ye geldiği, MİT Afganistan sorumlusunun da kendisine eşlik ettiği iddia edildi.
Kozinoğlu, hiçbir kontrolden geçirilmeden kendisini bekleyen MİT mensuplarınca götürüldü. Oda TV baskınında Soner Yalçın'ın ofisinde bulunan 'Koz' isimli dosyada MİT'e ait bilgi ve belgeler, AK Partililer hakkında istihbarat notları bulunduğu, bu bilgilerin de MİT mensubu Kozinoğlu tarafından sızdırıldığı ileri sürülmüştü.