TBMM, yeni yasama dönemi ve yeni milletvekilleri için hazırlıklarını tamamladı. Kadın milletvekili sayısındaki artış beklentisiyle ana binada da yeni kadın kuaför salonu yapılırken, personel de bilinçlendirme ve motivasyon eğitimine alındı.

TBMM idaresi, milletvekillerine Meclis’te verilen hizmetler ve kuralları anlatan bir Milletvekili El Kitabı ile yasa yapma tekniklerinin anlatıldığı Yasama El Kitabı hazırladı. Kitaplar, kurulan kayıt masalarında milletvekillerine verilecek. Daha önce sekreter ve danışman çalıştırma hakkı bulunan milletvekillerine bu dönem 3’üncü personel tahsis edilecek. Bu elemanın şoför olarak mı danışman olarak mı istihdam edileceğine yeni seçilecek Başkanlık Divanı karar verecek.

2012 sonunda fitness salonu

Geçen dönem 50 olan kadın milletvekili sayısındaki artış beklentisiyle halkla ilişkilerin yanı sıra ana binada da kadın kuaför salonu inşa edildi. Ağustos’ta da erkek berber salonları yenilenecek. Erkek ve kadın milletvekilleri için fitness salonları yapımı da programa alındı. Bu projenin 2012’de tamamlanması hedefleniyor. Vekillerin makam odalarının bulunduğu halkla ilişkiler binalarındaki tüm odalar yeniden tefriş edildi.

Personele motivasyon dersi

Genel Kurul ve kulislerde görevli elemanlar “kavas eğitim” programına alındı. Milletvekillerinin en çok muhatap olduğu çalışanlara, hizmete özel tutum ve davranışlar, kişisel bakım, genel görünüm, kılık ve kıyafet, muhataplarla iletişim, protokol kuralları, amir-memur ilişkileri, kurumsal kimlik ve yasama organları konularında eğitim verildi. Tüm çalışanlar, “bilinçlendirme ve motivasyon” başlığı altında derslere katıldı.

Ücretsiz yoga dersleri

TBMM yönetimi, çalışanların stres düzeyini azaltmak amacıyla bu dönem yoga dersleri başlattı. Sertifikalı yoga eğitmeninin vereceği birer saatlik dersler, her gün öğle tatili sırasında yapılacak. Meclis yöneticileri, bedeni gevşetip güçlendirmek, zihni dinginleştirmek, odaklanmaya yardımcı olmak, stresten uzaklaşmak amacıyla personelin ücretsiz yoga derslerine katılması çağrısında bulundu.

Halılar değişti soyut tablolar kaldırıldı

YENİ döneme hazırlıklar çercevesinde, ana bina koridor ve merdivenlerindeki halılar değiştirilirken, koridorlardaki orijinal soyut tablolar kaldırıldı. Bunların yerine Milli Saraylar envanterinde bulunan tabloların kopyaları asıldı. Meclis yerleşkesindeki kaldırımlar yenilendi, su depolarının bakımı yapıldı. Pencere ve ana bina giriş kapıları orijinaline uygun olarak tamir edildi.

Mimara vefa anıtı

1940’lı yıllarda başlayan ve 1960’ta bitirilen Meclis ile Kızılay’a kadar uzanan alandaki Başbakanlık ve bakanlık binalarının mimarı Avusturyalı Clemens Holzmeister’in (1886-1983) anısına yapılan anıt tamamlandı ve Meclis arka bahçesine yerleştirildi. Anıtta Holzmeister’in hayat hikayesine de yer verildi.