Medya dünyasında yılın ilk bombası... Uzun süredir CNN Türk'ün başında bulunan Mehmet Ali Birand görevinden ayrıldı. 
Mehmet Ali Birand ayrılık haberini kamuoyuna gazeteciler.com aracılığıyla duyurdu. Birand, "Bugün İrfan Şahin ile görüştüm ve kararımı ilettim" dedi. Mehmet Ali Birand uzun süredir yöneticiliğini yaptığı CNN Türk ile bugün itibariyle yollarını ayırmış oldu. 
NEDEN BIRAKTI?
Birand ayrılığının nedenini de şu sözlerle açıkladı:
"Çok uzun süredir yoğun bir tempoda çalışıyordum. Çok yoruldum ve önümüzdede yoğun bir tempo gerektiren seçimler var. Haftanın 5 günü yazı yazıp, 2 kanalı birden yönetmek zordu. Bir koltukta iki karpuzu taşımaya çalıştım ama artık daha fazla yürümüyor. Bugün İrfan'a da bunları söyledim". 
KANAL D NE OLACAK?
Mehmet Ali Birand CNN Türk'ten ayrıldı ancak Kanal D ana haberde yoluna devam edecek. Bütün enerjisini de ana habere verecek. 
BİRAND KİMİ ÖNERDİ?
Mehmet Ali Birand'ın görevi bırakması ile birlikte gözler Yavuz Oğhan'a döndü. Gazeteciler.com Birand'a kendi yeri için yönetime bir tavsiyesi olup olmadığını sordu.
Birand, sitemize yaptığı açıklamada Yavuz Oğhan'ın çok başarılı olduğunu söyleyerek, "Yönetime de onun CNN Türk'ün başına getirilmesini önerdim. Yavuz genç ve dinamik yapısı ile bu görevi başarıyla kaldıracaktır. Elbette son sözü yönetim söyleyecek" dedi.
internethaber.