Kasımpaşalı polemiğinde Mehmet Baransu'da geri adım.

Başbakan Erdoğan'ın dün grup toplantısında "yaptığı "Ben Kasımpaşalı Tayyip olmaktan şeref duyarım" açıklamasından sonra gözlerin çevrildiği Taraf muhabiri tansiyonu düşüren bir yazı kaleme aldı.


Baransu özür dilese de iddiasında ısrarcı. Genelkurmay'a giden MİT raporlarını bir kez daha hatırlatan Baransu, Erdoğan'ı gerçekler karşısında suskun kalmakla eleştirdi.

Erdoğan'a Hz. Ömer adaletini hatırlatan Baransu, sözlerine şöyle devam ediyor:


“Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa bir koyunu, Gelir de adl-i İlahi sorar Ömer’den onu!”

İşte bu dizelerdeki hakikat gibi bu ülkenin bir yurttaşı olarak, 35 sivilin öldürüldüğü bu vahim olayda olayı anlama çalıştım. Gerçeğin peşinden koştum. Tıpkı daha önce yaptığım gibi. Gördüm ki devlet içinde birileri bilinçli ya da bilinçsiz artarda hatalar yaparak 35 sivili ölüme götürmüş. Gördüm ki Başbakan’a “bağlı” MİT, “sorumlu” olan Genelkurmay, istihbaratlarda yanılmış. Olayı araştırmamış, incelemeden köylülere bomba yağdırmış.

Dün olduğu gibi bugün yine gerçeğin peşindeyim. Bu bir oyunsa, bu birilerinin planıysa, bu oyunu bu ülkeye kim oynadı?"

KENDİME YAKIŞTIRAMADIM

Baransu, ardından ortamı yumutaşan mesajlara yer veriyor. Özür dilediği sözlerinin arasında Erdoğan'a yine kendi sözleriyle cevap vererek yazısını tamamlıyor:

“Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan’dan mı korkacağım” cümleleri sizi üzmüş. Cambaz ve böcek kelimelerinizden sonra, sinirlerime hâkim olmalıydım. Söyleyen kim olursa olsun... Kullandığım kelimeyi kendime yakıştıramadım, bundan dolayı sizden özür dilerim. Ancak, tıpkı daha önce yaptığım gibi hakikatin peşinden her zaman gideceğim. Hakikatin karşısında kimin durduğuna bakmadan ve de korkmadan...

Her konuşmanızda aldığınız yüzde 50’lik oya vurgu yapıyorsunuz. Ve anlıyorum ki bu sizin gerçeği görmenizi engelliyor. Dün de “Bu ülke bize yüzde 50 oyu verdiyse ondan sen gocun. Her halde bu yüzde 50’den daha fazla akıllı değilsin” dediniz. Doğru.. Bu yüzde 50’den daha fazla akıllı değilim. Çünkü 2007’den beri oyumla o yüzde 50’nin içindeyim. Dün grup toplantısında şahsımı hedef alarak söylediğiniz bir cümleyle yazımı bitiriyorum: “Kendinizi bir çek edin, kendinizi bir kontrolden geçirin. Acaba biz nerede yanlış yapıyoruz...”