eram İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan sivil polis aracına uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Ölen ya da yaralanın olmadığı olayın aynı gün sabah saatlerinde balıkçıların yaptığı silahlı kavganın devamı olduğu öğrenildi.

Merkez Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına dün öğle saatlerinde iki kişi uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ateş sonucu Emniyet Müdürlüğü binasının önünde bulunan bir sivil ekip aracında maddi hasar meydana gelirken, binanın da bazı camları kırıldı. Olayda ölen ya da yaralanın olmaması sevindirdi. Olayın hemen ardından çok sayıda polis ekibi saldırganları yakalamak için harekete geçti. Saldırganlar, aracı terk edip yaya olarak kaçmaya başladı. Bölgeye çok sayıda sivil ve resmi ekip sevk edilerek 2 kişi olduğu öğrenilen saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Saldırganlardan Y.Y. (25)'nin 25-30 yaşlarında, ismi belirlenemeyen diğer saldırganın ise 20-25 yaşlarında olduğu belirlendi. Olayın ardından Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan saldırının ardından olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın sabah saatlerinde Balık Hali'nde yaşanan silahla yaralama olayının devamı olduğunu ifade etti. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, "Sabah saatlerinde Konya Balık Hali'nde iki kişi silahla yaralanmıştı. Ardından olayın failleri gözaltına alınmıştı. Muhtemelen yapılan bu saldırı da olayın failleri arasındaki husumetten kaynaklandı. Balıkçıların yakınları tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı" dedi. Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan faillerin uzun namlulu silahlarla 12 el ateş ettikleri öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ


Sabah 06.00 sıralarında Meram ilçesi Larende Caddesi Balık Hali'nde meydana gelen olayda iddiaya göre bir süre önce balık halinde çalışan iki grup arasında iş yerlerine getirilen balıkların dağıtımı konusunda husumet başlamıştı. Balıkçılardan S.Y. (46) ile R.Y. (66) sabah iş yerini açtıktan sonra sabah namazını kılmak için hal içinde bulunan mescide gitti. Namazını kıldıktan sonra iş yerine gitmek için mescitten çıkan iki balıkçı, kendilerini dışarıda bekleyen M.K.'nin (16) silahlı saldırısına uğradı. Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralanan balıkçılar olay yerine sevk edilen ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaydan sonra yakalanan şüpheli M.K. ise Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü.

Merhaba Haber