Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, 15-16 derecelerde seyreden sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. Erzurum'a ise müjdeli haber geldi.
İL VE İLÇELERİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU İÇİN TIKLAYIN
Erzurum'a Çarşamba gününden itibaren kar düşeceği, yağışların perşembe ve cuma günleri de sürmesinin beklendiği açıklandı.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların öğle saatlerinden itibaren Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'nın güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor
SİS UYARISI, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI     
Sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor. Sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor
METEOROLOJİ'DEN ERZURUM'A KAR MÜJDESİ...
Devlet  Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Üniversitelerarası Kış  Olimpiyatlarının yapılacağı Erzurum'a oyunlar öncesinde Çarşamba gününden  itibaren kar düşeceğini, yağışların perşembe ve cuma günleri de sürmesinin  beklendiğini bildirdi.
Çağlar, yağışların bugün, Marmara'nın  batısı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de aralıklarla süreceğini belirterek, yağışlı  havanın yarın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile akşam ve gece saatlerinde Batı  Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısını etkisi altına alacağını, hafta sonunda  sıcaklık düşüşü beklenmediğini söyledi.
Pazartesi günü yurdun kuzeybatı kesimlerinin Balkanlardan gelecek soğuk  havanın etkisine gireceğini anlatan Çağlar, yağışların hem ülke geneline  yayılacağını ve sıcaklıkların batıdan başlayarak azalacağını ifade etti.
Mehmet Çağlar, yeni haftaya beklenen hava durumuna ilişkin şunları  söyledi:
“Pazartesi ve salı günü Trakya ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde  yağışlar karla karışık yağmur ve yükseklerde kara dönüşecek, özellikle çarşamba  günü soğuma daha da etkili olmaya başlayacak. Ülkemizin hemen hemen tamamında  görülecek yağışların Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur,  kuzey, iç ve doğu bölgelerde kar şeklinde olacağını tahmin ediyoruz. Perşembe ve  cuma günleri özellikle doğu bölgelerde kuvvetli kar yağışları, iç ve batı  kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.”
Maynet haber