Özkan, kaset skandalına ilişkin haber ve yayın yapan 11 gazeteci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bir TV kanalından yayınlanan 'Kollama’ adlı dizinin yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

MHP’de eski genel başkan yardımcısı Bülent Didinmez ile eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu’nun avukatı Mete Han Özkan, bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek soruşturma savcısı Adnan Çimen ile görüştü. Özkan görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kaset soruşturmasında faillerin henüz bulanamadığını söyleyen Özkan, "Az önce savcılığa ihbarda bulunduğumuz bazı gazeteci ve siyasiler, yeni kasetlerin varlığından bahsederek genel başkan Devlet Bahçeli’yi istifaya davet etmektedir. Kaset komplosunu işleyen suç örgütünün amaçları doğrultusunda, aynı paralelde, ortak hareket ediyormuşçasına, son günlerdeki yayın, yorum ve köşe yazılarında genel başkan Devlet Bahçeli’yi istifa ile tehdit etmeleri, yeni genel başkan bulmaları, bu şebekenin şantaj mektubundan farklı değildir" dedi.