Kulislerde AK Parti'den açılım politikalarından rahatsızlığı dolayısıyla istifa eden eski Bakan Murat Başesgioğlu ve Yusuf Ziya İrbeç'in MHP'ye katılması bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28 Ocak Cuma günü yapacağı basın toplantısıyla 2011 Haziran’ında yapılacak genel seçimler için partisinin seçim beyannamesini ve seçim vaatlerini açıklayacak. Seçim beyannamesini ilk açıklayacak parti olan MHP'nin bu toplatısında bir de katılım sürprizi bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüştüğü eski bakanlardan Kastamonu Milletvekili Murat Başesgioğlu ile geçen hafta AKP’den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert eleştirileri ile istifa eden Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç ile yine eski DYP’li Bahattin Şeker’in partiye katılması bekleniyor. Partiye katılacak isimler arasında emekli asker Engin Alan’ın da adı geçiyor
.

DÜŞÜNÜYOR!

AKP’nin ‘Kürt açılımı’ projesinden rahatsızlığını dile getirerek partisinden istifa eden Yusuf Ziya İrbeç, partide aynı rahatsızlığı taşıyan 70’e yakın milletvekili olduğunu öne sürmüştü.

İnternethaber'e konuşan İrbeç henüz karar vermediğini belirterek şunları söyledi:

"İstifa ettiğimde bir hafta düşüneceğim dedim. Bu daha uzun da sürebilir. Hala düşünme, danışma aşamasındayım. Şu an için kesin bir karar vermedim."

BAŞESGİOĞLU: BU HABERLER BENİM DIŞIMDA

Geçtiğimiz hafta Kore gazesi babasını kanserden kaybeden eski Bakan Başesgioğlu ise danışmanı aracılığıyla, "Bu haberler benim dışımda" sözlerini aktarmakla yetindi.