YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın öğrenci temsilcileriyle yaptığı toplantı, muhalif öğrenci grupları tarafından protesto edildi. 
Gruptakiler, YÖK önünde toplanarak çeşitli sloganlar attı. Burada grup adına yapılan açıklamada, “ucubeye benzetilen” YÖK'ün kaldırılması istendi. 
Daha sonra grubu temsilen 3 kişi toplantıya katılmak üzere YÖK'ün giriş kapısına gitti. Girişe gelen YÖK görevlisi, bu kişilerin içeri giremeyeceğini fakat raporlarını kendisinin içeriye götürebileceğini ifade etti. Bunu kabul etmeyen öğrenciler, arkadaşlarının yanına dönerek tüm grup ile içeri girmeye çalıştı. Bunun üzerine polis tarafından yapılan eylemin kanunsuz olduğu, eyleme son verilmediği taktirde grubun zor kullanılarak dağıtılacağı anons edildi. 
Öğrenciler ile polis arasında yaşanan arbedenin ardından, polis biber gazı kullanarak grubu dağıttı. Kısa bir süre sonra tekrar kapıya hareketlenen gruba polis, yeniden müdahale etti ve 2 kişiyi göz altına aldı. Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın Öğrenci Konseyi başkanları ile görüşmesini protesto eden YÖK binası önündeki öğrencilere polisin müdahalesi sert oldu. Polis ekiplerine cam şişe ve taş fırlatan öğrencilere, polis biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi.