Öğrencileri ve köy halkı şokta, jandarma, ölüm nedeni belirlenmeye çalışılıyor. VAN’ın Başkale ilçesine bağlı Köprüağzı Köyü’nde öğretmenlik yapan 24 yaşındaki Adem Hamsi kaldığı lojmanın odasında arkadaşı tarafından ölü bulundu. Genç öğretmenin ölüm
Van'ın Başkale ilçesine bağlı Köprüağzı Köyü’nde öğretmenlik yapan 24 yaşındaki Adem Hamsi kaldığı lojmanın odasında arkadaşı tarafından ölü bulundu. Genç öğretmenin ölüm nedenin belirlenmesi için cenazesi, Van’a gönderildi.
Geçtiğimiz Eylül ayında ilk ataması yapılan ve 4 ay önce Başkale İlçesi’nin Köprüağzı Köyü’nde bulunan ilköğretim okulunda İngilizce öğretmeni olarak görev yapmaya başlayan genç öğretmen Adem Hamsi, sabah arkadaşı tarafından yatağında ölü bulundu. Genç öğretmen Hamsi, aynı lojmanı paylaştığı arkadaşı ile birlikte gecenin geç vakitlerine kadar sohbet ettikten sonra odasına geçerek uyudu. Sabah uyanıp kahvaltıya gelmeyince de oda arkadaşı odasına giderek Adem Hamsi’yi uyandırmak istedi. Ancak Ademin cansız bedeni ile karşılaştı.
Büyük üzüntü yaşayan arkadaşları bu durumu hemen köyde bulunan jandarma bildirdi. Vücudunda her hangi bir darp izine rastlanmayan Adem Hamsi’nin cenazesi, önce Başkale Devlet Hastanesi’ne ardından da ölüm nedenini belirlenmesi için Van İpek Yolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç öğretmenin ölümü köyde ve okulda büyük üzüntüye neden oldu.