Balyoz Planı davasının 13’üncü duruşmasında 163 sanığın tutuklanmasına karar verilmesinin büyük yankı uyandırdı. Kamuoyunu sarsan bu karar sonrası İstanbul'da iki yerde ve yurdun bir çok yerinde İşçi Partililer gösteri düzenlendi.
Fenerbahçe Orduevi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup burada "ya istiklal ya ölüm sloganları" attı.
EMEKMİ SUBAYLARDAN GÖZYAŞI
Fenerbahçe Orduevi önünde toplanan İşçi Partililer, Balyoz Darbe Planı davası kapsamında gerçekleştirilen tutuklamalara tepki gösterdi. Eyleme destek veren bazı emekli subayların, gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.
İşçi Partililer'den oluşan yaklaşık 300 kişilik grup, Fenerbahçe Orduevi önünde toplanarak, Balyoz Darbe Planı davası kapsamında gerçekleştirilen tutuklamalara tepki gösterdi. Eylem nedeniyle polis, orduevi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, attıkları sloganlarla tepkilerini dile getirdi.
HAİN PUSULAR KURUYORLAR
Çalınan Harbiye Marşı'na eşlik eden grup adına basın açıklaması yapan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, "Dün Silivri'de 163 Atatürk askeri, komutanlarımız mahkeme tarafından tutuklandı. Bütün örtüler kaldırıldı. Amerikan emperyalizmi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı cepheden saldırıya geçmiştir. TSK'nın emekli ve görevdeki komutanlarına hain pusular kuruyorlar. Vatan savunması yapan komutanları siperlerden alıp zindanlara koyuyorlar. Komutanlarımız esir alınıyor, hukuk guguk olmuştur. Bütün bunlar 'hukuk' diye diye yapılmıştır. Her kim ki hukukun üstünlüğünden bahsediyorsa, dünyanın en büyük yalancısıdır" dedi.
Eylem sırasında Fenerbahçe Orduevi'nden çıkan bazı emekli subaylar da, İşçi Partili gruba destek verdi. Bazı emekli subayların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dağıldı.
TUTUKLU EŞLERİ YOL KAPATTI
 
Balyoz Darbe Planı davası kapsamında eski kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu 163 kişi hakkında verilen tutuklama kararı, İstanbul Adliyesi önünde protesto edildi. Aralarında tutuklananların eşlerinin de bulunduğu bir grup, adliye önündeki Çırağan Caddesi'ni bir süre trafiğe kapatarak karara tepki gösterdi.
LAİKLİK SLOGANLARI ATILDI
Aralarında emekli ve muvazzafların yakınlarının da bulunduğu kalabalık bir grup, öğle saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Tutuklama kararı, atılan sloganlarla protesto edildi. Grup daha sonra, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atarak Çırağan Caddesi'ni bir süre trafiğe kapattı. Tepkilerini alkışlarla dile getiren kalabalık grup, yaklaşık 15 dakikalık eylemin ardından yolu trafiğe açtı.
Antalya'da İşçi Partililer orduevi önünde Balyoz planı davasını protesto ettiler.
İşçi Partisi Antalya İl Başkanı Bilal Şimşir ve partililer Antalya Orduevi önünde sloganlar atarak Balyoz planı davasını proteste etti.
İl Başkanı Bilal Şimşir yaptığı basın açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sahip çıkılmasını isteyerek, "Türk Ordusu'na yargı eliyle darbe yapılıyor. Türk Ordusu'na karşı yürütülen saldırılar devam ediyor. Yaşanan bu yargılama bir dava değildir bir düşman saldırısıdır" dedi.
HARBİYE MARŞI CD'Sİ DAĞITTI
Yaklaşık 50 partili ellerinde çeşitli pankartlarla sloganlar atarken, İl Başkanı Şimşir partililere Harbiye Marşı CD'si dağıttı. Şimşir açıklamasında 'komutanların esir alındığını' iddia ederek şunları söyledi:
"Düşman yeni bir saldırı ile Türk Ordusu'nun kahraman, namuslu komutanlarını yeniden tutsak almıştır. Saldırı kuralsızdır, kanunsuzdur. Yapılan bir yargılama değildir.Ortada bir mahkeme yoktur. Türk Ordusu'nun kahraman komutanlarına yönelen saldırıya isyan ediyoruz".
"SİLİVRİ'DE HUKUK YOK"
Şimşir, açıklamasında Silivri'de hukuk olmadığını, uygulanın 'savaş hukuku' olduğunu iddia ederek, "Darbe girişimleri araştırılıyormuş, darbeciler yargılanıyormuş. Evet darbe var. 2002'den bu yana Türk Ordusu'na darbe vardır. Cumhuriyete karşı darbe vardır. Tam bağımsız başı dik egemen bir Türkiye için, milletimizi ordusuna sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
Kırklareli'nde, İşçi Partisi ile ADD Şubesi üyeleri, Balyoz davasında tutuklanan üst düzey komutanlara destek vermek için bir araya gelerek 'ABD-AKP yıkılacak, Türkiye kazanacak' diye sloganlar attı.
Kırklareli İşçi Partisi üyeleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi üyeleri 'Balyoz' davası kapsamında haklarında yakalama ve tutuklama kararı verilen üst düzey komutanlara destek vermek için bir araya geldi. İstasyon Caddesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişilik kalabalığın Subay Ordu evi önünde basın açıklaması yapmalarına izin verilmedi. Orduevinden çıkan bir subay kalabalığı ikaz ederek başka yerde toplanmalarını istedi.
Protestocular adına açıklama yapan İşçi Partisi Kırklareli İl Başkanı Halil Göçen, orduya yönelik saldırılara isyan ettiklerini ifade ederek 'Türk ordusunun kahraman komutanlarına yönelik saldırıya isyan ediyoruz. Milleti Ordusuna sahip çıkmaya çağırıyoruz. Türk ordusuna savaş. Türk ordusuna amansız ve kanunsuz saldırı devam ediyor. Yaşanan bu yargılama bir dava değildir. Bu bir savaştır. Amerika'nın Türkiye'mize karşı açtığı savaş devam etmektedir. Komutanlarımız esir alındı. Düşman yeni bir saldırı ile Türk ordusunun Kahraman ve namuslu komutanlarını yeniden tutsak almıştır, saldırı kanunsuzdur. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen Bir tek kurşun atılmadan bu kadar komutanın esir alınması. Türk ordusunun kahraman komutanlarına yönelik saldırıya isyan ediyoruz' dedi.
Ellerinde 'Yurtseverler serbest bırakılsın', 'Türk ordusuna düşman BOP eş başkanı Tayip istifa', 'Doğu Perinçek serbest bırakılsın', 'ABD-AKP Yıkılacak Türkiye kazanacak' yazılı dövizler taşıyan eylemciler sloganlara attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
internethaber