Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gerek Polis Akademisi mezunları gerek iki yıllık yüksekokul mezunları, 10 yıl polislik görevini yaptıktan sonra askerliğini yapmış sayılacaklar. Şu anda askerlik görevini yapmakta olanlar bu kanun çıktıktan sonra askerlik görevleri durdurularak terhis edilmiş olacaklar'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu'ndaki ''Türkiye 2023'e yürüyor, Ankara AK Parti'de Buluşuyor'' programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Polislerin askerlik sürelerine ilişkinle ilgili çalışmalara ilişkin olarak soru üzerine Erdoğan, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun 10. maddesinde yeni bir düzenleme yaptıklarını ve bu düzenlemeye göre, gerek polis akademisi mezunları gerek iki yıllık yüksekokul mezunlarının 10 yıl polislik görevini yaptıktan sonra askerliğini yapmış sayılacaklarını ifade etti. Erdoğan, şu anda askerlik görevini yapmakta olanların bu kanun çıktıktan sonra askerlik görevleri durdurularak terhis edilmiş olacaklarını kaydetti.
Erdoğan, ''Şu anda 38 bin gibi bir yığılma var. Bunlar da yine aynı şekilde bu yasadan istifadeyle askerliğini yapmış olacaklar, fakat 10 yılı tamamlamayanlar askerliklerini yapmamış olacaklar. Askere sevk edilecekler'' dedi.
.internethaber