Sağlık Bakanlığı, kendisini sağlık personeli olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya çalışanlara karşı, evde sağlık hizmetlerinde tek tip elbiseye geçti. Bakanlık, evde sağlık hizmetlerinde kullanılacak hasta nakil araçlarının standartlarını da belirledi.
Sağlık Bakanlığı, bakanlıkta görevli olduklarını söyleyen bazı kişilerin tıbbi cihaz, demirbaş malzeme veya hizmet pazarlamaya çalıştıkları konusunda hastaları uyarmıştı. Bakanlık şimdi de vatandaşların bu tür olaylardan maddi ve manevi zarar görmesini önlemek için evde sağlık hizmetlerinde görevli personelin tanınmasını sağlayacak bir uygulama getirdi. Örnek kıyafet tasarımı yapıp pilot olarak uygulayan bakanlık, uygulamayı Türkiye geneline yaygınlaştırıyor. Mevcut kıyafetler ise süresi bitene kadar kullanılmaya devam edilecek.
Bakanlık, Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönerge'de değişiklik yaptı. Buna göre, evde sağlık hizmetinde görevli personel, mevsimine göre turkuaz rengi montgomer, kışlık yelek, kışlık pantolon, yazlık pantolon ve yağmurluk giyecek. Yine mevsimine göre beyaz renkte kazak, uzun kollu penye, kısa kollu penye, ayakkabı ve çorap kullanacak. Kıyafetlerin üzerinde yazının bulunduğu şerit, gümüş gri renkte olacak.
Evde sağlık hizmetlerinde hasta nakil aracı olarak kullanılacak araçlarda yön bulmayı kolaylaştırmak için navigasyon cihazı bulunacak. Belirlenmiş gerekli teknik şartları taşıyacak araçlar, üzerinde Sağlık Bakanlığı logosu, evde sağlık hizmetleri logosu, evde sağlık hizmetleri başvuru numarası (444 3 833) ve 'evde sağlık hizmetleri hasta nakil aracı' ibaresi bulunacak şekilde giydirilecek.