İstanbul’da kendilerini aile hekimi gibi tanıtarak evlere girip tansiyon ölçümü yapan daha sonra kan şekerini ölçecekleri söyleyerek kan almak bahanesiyle kurbanlarına uyuşturucu iğne yapıp gasp eden 3 zanlı polis tarafından gözaltına alındı.
Zanlıların Medikal sektöründe pazarlamacı olarak çalıştıkları ortaya çıktı. Şu ana kadar zanlıların aynı yöntemle Kadıköy, Şişli ve Bakırköy semtlerinde 9 kişiyi gasp ettikleri öğrenildi. Zanlıların yakalandıklarında Mimaroba’da kendilerine yeni kurban aradıkları öğrenildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından kendilerini 'Aile Hekimi' gibi tanıtan gasp çetesi üyelerini yakalamak için özel ekip oluşturulmuştu. Polis zanlıları yakalamak için önce görgü şahitlerinin ifadelerine göre robot resmi çizdi. Daha sonra mağdur kadınlara eski sabıkalıların resimleri gösterildi. Mağdurlardan ikisi gördükleri sabıkalı resimleri arasında bulunan bir kişiyi "Çok benziyor" diyerek teşhis etti. Polis bu gelişme üzerine soruşturmayı bu kişi üzerine yoğunlaştırdı. Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre zanlının oturduğu ev ve cep telefonu tespit edilerek takibe alındı. Zanlının cep telefonu kayıtlarından son olarak kimlerle konuştuğu tespit edilerek bu kişilerde inceleme altına alındı.
YENİ KURBAN ARARKEN GÖZALTINA ALINDILAR
Gasp Büro Amirliği tarafından büyük bir gizlilik ve tititizlikle yapılan operasyonda cep telefonu kayıtlarından zanlıların Mimaroba bölgesinde bir otomobilin içinde olduğu belirlendi. Bunun üzerine cep telefonunun sinyal aldığı baz istasyonu bölgesi kısa sürede polisler tarafından sarıldı. Bulunduğu otomobil tespi tedilen zanlılar H.K., M.G. ve C.E. aynı otomobilin içinde yakalandılar. Otomobilin bagajında yapılan aramada tansiyon aletleri, enjektörler ve mağdurları uyutmakta kullandıkları uyuşturucu iğneler ele geçirildi. Zanlıların bölgede dolaşarak kendilerini aile hekimi olarak tanıtarak yeni kurbanlar aradığı ortaya çıktı.
HAYVAN İLACIYLA UYUTMUŞLAR
Gasp Büro Amirliğine getirilen zanlılar sorguya alındı. Üç zanlının medikal sektöründe tansiyon aleti, enjektör, gibi sağlıkla ilgili malzemeler pazarladıkları öğrenildi. Polis zanlıların kurbanlarını uyutmak için, havvanları nakil sırasında sakinleştirmekte kullanılan bir ilacı kullandıkları öğrenildi. Bu ilacın sadece hayvanlarda kullanılması için yapıldığı insanlarda kullanımının olmadığı öğrenildi.
AVUKAT EREN KESKİN’İN ANNESİ DE MAĞDURLAR ARASINDA
Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen 9 kadın zanlıları kendilerini bayıltarak gasp eden kişiler olarak teşhis etti. Mağdurlar arasında kamuoyunda kadın ve insan hakları savunucusu olarak tanınan avukat Eren Keskin’in annesininde bulunduğu öğrenildi. Polis zanlıların gerçekleştirdiği eylemleri belirlemek için yaşanan benzer olayların mağdurlarını çağırarak zanlıların resimlerini gösteriyor.
YETKİLİLER UYARDI
Aile hekimliğine İstanbul’da 1 Kasım 2010 tarihinde geçildiğini belirten İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yaptı. Aile hekimlerinin evde takibi zorunlu olan özürlü, yaşlı, yatalak ve benzeri durumdaki kendisine kayıtlı kişileri evde muayene ettiklerini ve bu kişileri aile hekimlerinin belli bir programı dahilinde bu ziyaretleri yaptığını dile getirdiler. Bu nedenle vatandaşların mutlaka sağlık ocaklarına giderek aile hekimleriyle tanışmalarının önemine dikkat çeken yetkikiler, önlem olarak vatandaşların ziyaretlerine gelen aile hekimi ya da aile sağlığı elemanlarından adlarına düzenlenmiş resmi belgeyi istemeleri gerektiğini vurguladı. Sağlık Bakanlığı da, gasp vakaların tüm Türkiye’de tekrarlanması üzerine benzer uyarılarda bulunmuş ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırmıştı.

Maynet haber