Yaprak KOÇER/ SAMSUN,() - SAMSUN'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Okulların tatil edildiği Samsun'da engelli ve hamile olan kamu personeli de izinli sayıldı. Belediye ekipleri karla kapanan yolları açmak için yoğun çaba gösterirken ana yollarda da tuzlama çalışması yapıldı.
Samsun'da dün akşam başlayan yoğun kar yağışı kısa sürede şehri beyaza bürüdü. İşe gitmek için evden çıkan vatandaşlar, karda yürümekte zorlandı. Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla kar yağışını fotoğraflarını çekerken, bazıları da günün anısına selfie yaptı. Kar nedeniyle şehir genelinde toplu ulaşımda aksama olmadı. Ankara-Samsun karayolunu kullanan TIR ve çekiciler trafik ekiplerince bekletildi. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde bugün okullar tatil ederken, Samsun Valiliği de kamu dairelerinde çalışan hamile ve engellilere idari izin verildiğini açıkladı. Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürlüğü ise yoğun kar yağışlarının 2 Ocak Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği bilgisini verirken, kar yağışların özellikle Samsun'un ve Ordu'nun kıyı kesimlerinde yer yer yoğun olması beklendiğini bildirdi.
Belediye ekipleri de kapanan yolların açılması için sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürürken ana yollarda da buzlama çalışması yaptı. 

FOTOĞRAFLI