Oda TV'de ele geçirilen bir belgede Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi soruşturmalarda tutuklu bulunan muvazzaf subayların serbest kalmasını sağlamak için şehit cenazelerinin iyi bir fırsat olduğu aktarılıyor.
Zaman gazetesi bugünkü sayısında Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Oda TV baskınında ele geçirildiği öne sürülen belgelere yer verdi.
Gerek haberlerde gerekse cenazede atılacak sloganlarda 'her şehit cenazesinde komutanlar içeride' vurgusunun yapılması isteniyor. Bir başka belgede de Yalçın Küçük'ün Oda TV'ye talimatları yer alıyor.
Söz konusu talimatlarda Küçük, PKK'nın amaçları doğrultusunda yayın politikası izlenmesini istiyor. İşte o tavsiyeler: "Örgütü zayıf gösterecek yayınlardan uzak dur. Öcalan'ı kahraman gibi gösterelim. Cemaat PKK ile anlaştı, yakınlaşıyor konusu işlensin. Şehit cenazelerini hükümete karşı kullanalım."
DANIŞTAY SALDIRISI TÜRBAN KARARINA BAĞLANMALI
Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Oda TV internet sitesinde yapılan aramalarda ele geçirilen bir belgede Danıştay saldırısıyla ilgili notlar da yer alıyor. Belgede aynen şu ifade kullanılıyor: "Danıştay'ın türban eylemi olduğu, Hanefi Avcı'nın ağzından net bir şekilde vurgulanmalı."
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Oda TV'ye yönelik operasyonda ele geçirilen notlarda çarpıcı ifadeler yer alıyor. Notlar, 12 Eylül referandumu öncesi piyasaya çıkan Hanefi Avcı'nın 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' adlı kitabının Ergenekon soruşturması kapsamında yöneticileri tutuklanan Oda TV ekibi tarafından hazırlandığı yönündeki iddiaları da güçlendirecek nitelikte. Operasyonda Hanefi Avcı'nın, Soner Yalçın'a, "Saygıdeğer Beyefendi" hitabıyla yazdığı ve yardım istediği bir mektubun da bulunduğu öğrenildi.
Yine Oda TV'de çıkan bir başka belgede, "Sabih Üstat da 'İlhan Cihaner olayı kitapta mutlaka işlenmeli' diyor. Cihaner'i bayraklaştıralım. Doğu, 'Hanefi'nin ağzından Ergenekon'un boş bir dava olarak anlatılması sağlanmalı' diyor. Doğu'nun çalışmalarından faydalanılmalı. Hanefi'ye güvence verilmeli. Kitapta Ergenekon, Cihaner, Balyoz, Poyrazköy gibi operasyonları poliste ve savcıdaki F tipi yaptı vurgusu iyi kurgulanmalı. Hasan Fehmi'nin Silivri'den getirdiği notlar iyi değerlendirilmeli. Danıştay'ın türban eylemi olduğu Hanefi'nin ağzından net bir şekilde vurgulanmalı. Hanefi'nin böyle değerlendirmesi kamuoyunda ciddi bir etki bırakır. Çetin Doğan'ın verdiği bilgiler kitapta mutlaka yer almalı." ifadeleri dikkat çekiyor.
Maynet haber