Bölgede 3 günlük yas ilan edilirken, Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli, Çukurca İlçelerinde esnafın tamamı, Van’da ise az sayıda işyeri kepenk açmadı.

BDP İl ve İlçe binalarına da siyah bezler asıldı.

Çatışmada 12 PKK’lının öldürülmesi ardından dün yaşanan olaylar, Hakkari ve Yüksekova İlçesi’nde gece boyunca devam etti.

Gece geç saatlere kadar yola barikat kurup, ateş yakan göstericiler, yoldan geçen araçları da durdurup kimlik kontrolü yaptığı dikkat çekti.

Hakkari'de sabah saatlerinde kapalı olan işyerleri daha sonra açılırken, bölgede ise geniş güvenlik önlemleri alındı.

53 kişi gözaltında

Hakkari’de dün çıkan ve gece boyunca süren eylemlerin ardından ise polis gece çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Eylemleri katıldıkları belirlenen kişilerin evlerine yapılan operasyonlarda aralarında çocuklarında bulunduğu 53 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgunun ardından gözaltına alınanların adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Polis önlem alıyor

Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ilçesinde eczane ve fırın dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu gözlenirken, polis çıkabilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemi aldı.

BDP belde binasına molotof!

Bu arada, Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik Beldesi'nde BDP Belde Binası'na gece geç saatlerde molotof kokteyli atılırken, seçim bürosu da uzun namlulu silahlarla tarandı.

Atılan Molotof kokteyli belde binası ve uzun namlulu silahlarla ateş açılan seçim bürosunda maddi hasara neden oldu. Yapılan saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı belirtildi.

SİİRT:
Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonda da, PKK terör örgütüne yardım yataklık ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah erken saatlerde Kurtalan ilçe merkezinde terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda PKK terör örgütüne yardım yataklık ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla 20 kişi gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma sürüyor.