Bu sabah saatlerinde terörle mücadele operasyona başladı ve 7 isim gözaltına alındı. Tatlıses'ea yapılan silahlı saldırının PKK tarafından azmettirildiği eldeki mevcut delillerle kesinleşmiş durumda.
Tatlıses'in vurulması bambaşka bir yöne kaydı. Olayın seyri değişti. Suikastın arkasında terör örgütü PKK'nın olduğu yönünde güçlü delillere ulaşıldı. İşte Kanal D Haber'den İhsan Yıldız'ın haberi:
Bu delilleri destekleyen teknik takip verileri de var. Süreç şöyle işlyedi Abdullah Uçmak'ın taşeron olarak PKK tarafından belirlendiği, ve bazı aracılar vasıtasıyla Tatlıses'i vurmak üzere harakete geçirildiği bilgisi mevcut. 8 keşif sırasında PKK'nın Abdullah Uçmak'a teknik destek verdiği belirtiliyor.
PKK UÇMAK'I İKNA ETTİ
Terörle mücadele ekipleri, organize şube ile ortak operasyon sonucu Abdullah Uçmak'ın ankesörlü telefonlarla KCK'nın İstanbul yapılanmadan sorumlu ismiyle geriye dönük inceleme sonucu irtibatta olduğunu tespit ettiler. Uçmak'ın saldırı teklifini PKK tarafından cezaevinde yapıldığı ve ikna edildiği bilgisi polisin elinde mevcut. Para mı husumet mi ikna da etkili olduğu araştırılıyor. PKK neden suikast girişiminde bulundu? 
AK PARTİ'DEN ADAY OLACAĞI İÇİN
Öncelikle İbrahim Tatlıses'in açılım sürecinde verdiği destek PKK'da büyük rahatsızlığa sebep oldu. İbrahim Tatlıses'in bu destekten dolayı tehdit edildiği ortaya çıktı. İkinci tehdit de yine Tatlıses'in Ak Parti'den aday adaylığı sözkonusuydu. Son tv programında yine o tehditlerden dolayı konuşma yaptığı belirtildi. Bir anlamda PKK'ya cevabı olarak bu konuşmayı yaptığı emniyet tarafından değerlendiriliyor.
internethaber.