Oda Tv  sahibi Gazeteci-yazar Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nu tutuklama gerekçesi; 'Ergenekon örgütü üyeliği ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'
Ergenekon örgütü soruşturmasında gözaltına alınan Oda TV internet sitesinin sahibi gazeteci yazar Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Haber Müdürü Barış Terkoğlu, "Ergenekon örgütü üyesi" olmak ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan tutuklandı. Editör Ayhan Bozkurt ise savcılıktan serbest bırakıldı.
Saat 03.15 sıralarına kadar süren adliyedeki işlemlerin ardından mahkeme Soner Yalçın, Pehlivan ve Terkoğlu'nu tutuklama kararı verdi. İstanbul Adliyesi'nde ilk olarak Oda TV'nin editörlerinden Ayhan Bozkurt, Savcı Zekeriya Öz tarafından 1.5 saat sorgulandı.
Barış Pehlivan'ın ifadesi 3.5 saat sürdü. Barış Terkoğlu'nun ifadesini Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan aldı. En son ifadesi alınan Soner Yalçın, savcı Öz'ün odasında 4 saat kadar kaldı. Terkoğlu'na 'hangi örgütün hangi gazeteciyi kullanacağı ve medyanın yeniden yapılandırılmasına' ilişkin bilgiler olduğu öğrenilen "Ulusal Medya 2010" adlı dokümana ilişkin sorular yöneltildiği belirtildi.
NEDİM ŞENER'İN KİTABI
Terkoğlu'na ayrıca Nedim Şener'in 'Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat' isimli kitabının neden bilgisayarında yer aldığı; "Hakim ve savcıların iftar yemeği", "Mısır ayaklanması Türkiye'ye sıçrar mı?" şeklindeki haberlerin neden yapıldığının da sorulduğu öğrenildi.