STK temsilcileri, "Kimseye vazifesini öğretecek değiliz. Çünkü herkesin vazifesi kanunlarla açık bir şekilde belirlidir. Fakat bazıları ısrar ve inatla ne kanundan ne de milletten aldıkları bir yetkiyi kullanmaya, kendilerini mahkeme yerine koyup hüküm idame etmeye çalışırlarsa biz vatandaşlar ve STK'lar ısrarla, inatla, kararlılıkla ve bıkmadan onlara sınır ve yetkilerini hatırlatırız." dedi.

Şanlıurfa Bahçıvan İşmerkezi önünde bir araya gelen STK temsilcileri adına yapılan ortak basın açıklamasını okuyan Mazlumder şube Başkanı Avukat Ömer Sinikan, Genelkurmay'ın açıklamasının yargıyı etkileme mahiyetinde yapıldığını savundu. "TSK, aba altında sopa göstermekten vazgeçsin!" diyen Sinikan, böyle bir açıklamanın devlet kurumu tarafından yapılmasını talihsizlik olarak niteledi.

Yargıyı etkilemeye yönelik açıklamaların düşmanı değil halkı korkutuğunu kaydeden Başkan Sinikan, "Sizin vazifeniz sadece ve sadece bu ülkenin güvenliğini sağlamaktır, yani düşmana korku, vatandaşlara güven vermektir. Lakin yargı kararlarına müdahelesaylacak bu türden beyanatlarınız düşmana değil, bize korku veriyor! Demokrasi ve özgürlük adına ciddi endişeler taşıyoruz." diye konuştu.