ilivri Cezaevi'nde dün başlanan şike davasında ikinci duruşma bu sabah başladı.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan ve Silivri'de görülen dava ikinci gününde görülmeye devam ediyor.

Dün, 09:45'te başlayan duruşmanın ilk gününde iddianamenin 113 sayfası okundu.

İddianame bu hafta sonuna kadar okunmaya devam edecek. Dava, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren Çağlayan Adliyesi'nde görülecek.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bugünkü duruşma ile ilgili olarak dün yaptığı açıklamada "Yarın bu salonda Balyoz Davası görülecek. O yüzden bu dava küçük salonda görülecek" şeklinde konuştu.

MAHKEMEDEN AYRINTILAR

-Koyu füme takım giydiği görülen Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'da duruşmaya izleyici olarak katıldı.
- Fenerbahçeli taraftarlar da bugün Silivri'ye gitmedi.
- Fenerbahçeli yöneticiler, bugünkü duruşmaya gelmedi. Şu anda salonda 22 tutuklu 5 tutuksuz sanık var.
- Aziz Yıldırım ve diğer tutuklu isimler mahkeme salonuna saat 09.00'da geldiler.
- Şu anda Olgun Peker hakkındaki iddialar okunuyor.. Sonrasında da Aziz Yıldırım hakkındakiler okunacak.
- Duruşma 09:45'te başladı.

22 TUTUKLU SANIK SALONDA

Şike Davası bugün Silivri Cezaevi içinde yer alan küçük salonda görülüyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık saat 09. 30'da duruşma salona alındı. Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun eşi ve kardeşleri de izleyici bölümünde yerini aldı. Sanıklar duruşma salonuna alındığında sanık Ekşioğlu eşini ve kardeşlerini selamladı.

YILDIRIM EL SALLADI

Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinden duruşmaya katılan olmadı.

ÇALIK RAHATSIZLANDI

Şike Davası'nda tutuklu olarak yargılanan Giresunsporlu yönetici Coşkun Çalık'ın midesinden rahatsızlanması üzerine sağlık görevlileri tarafından ilk müdahele yapıldı.

Duruşma sürerken sanık Çalık, jandarma yetkililerine rahatsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine duruşma salonun arka tarafında hazır bekletilen ambulansın içindeki sağlık personeli, sanık Çalık'a ilk müdaheleyi yaptı. Daha önce de midesinden rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen sanık Çalık, duruşmadan ayrıldı.

DURUŞMADAN NOTLAR


Şike Davası Silivri Cezaevi içinde yer alan küçük salonda görülüyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık saat 09. 30'da duruşma salona alındı. Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun eşi ve kardeşleri de izleyici bölümünde yerini aldı. Sanıklar duruşma salonuna alındığında sanık Ekşioğlu eşini ve kardeşlerini selamladı.

YILDIRIM İSTEMEDİĞİ İÇİN EŞİ VE ÇOCUKLARI DURUŞMAYA GELMEDİ


Koyu füme takım giydiği görülen Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Aziz Yıldırım'ın eşi Gonca ve çocukları Hande ile Gülşah'ın Silivri'de bir otelde kaldığı ve gelişmeleri burudan izledikleri öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın eşi ve çocuklarının duruşmaya gelmesini istedemediği için mahkemeye gelmedikleri belirtildi. Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinden duruşmaya katılan olmadı. Yöneticilerin duruşmanın öğleden sonraki bölümene katılabilecekleri belirtildi.

TARAFTAR, YILDIRIM'IN ÇAĞRISINA UYDU

Futbolda Şike Davası'nı soğuk hava ve kar yağışının yanısıra dün Aziz Yıldırım'ın taraftarlara yönelik mesajı da etkili oldu.. Bugün yapılan ikinci duruşmaya, taraftarlar gelmedi. Aziz Yıldırım, "Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten. Duruşmalar devam edecek. Çağlayan'a gelsinler" demişti.