İstanbul'da geceden itibaren etkili olan kar yağışı tarihi kente kattığı güzelliğin yanı sıra hayatı da olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı, yüksek kesimlerdeki sürücülere ve öğrencilere zor anlar yaşatıyor.
Maltepe'de kaygan yolda kontrolden çıkan bir otomobil yaklaşık 30 metrelik uçuruma yuvarlandı. Otomobili kurtarmak için gelen itfaiye ekipleri de başka bir sokakta mahsur kaldı. Kaza Fındıklı Mahallesi, Çınar Caddesi üzerinde meydana geldi. Sürücüsü tarafından sokakta park edilmek istenen 34 ZR 4776 plakalı otomobil, buz nedeniyle kayarak bir gecekondunun önüne düştü. Ölen ya da yaralananın olmadığı olay sırasında otomobili kurtarmak için gönderilen itfaiye ekipleri de zor anlar yaşadı. Dik yamaçlarda ilerleyemeyen itfaiye ekipleri uzun süre kurtulmak için uğraştı. Kazanın yaşandığı sokakta ikamet eden vatandaşlar ise her kar yağışında aynı manzaraların yaşandığını söyledi.

ÖĞRENCİLERİN ZOR ANLARI
Bu arada, okulların tatil edilmemesi öğrencileri ile velileri de zor durumda bıraktı. Maltepe'de yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta bulunan okullarına gitmek isteyen öğrenciler buzlu sokaklarda yürümekte güçlük çekti. Anne ve babaları tarafından ellerinden tutularak götürülen öğrenciler, düşe kalka ilerleyebildi. Kar nedeniyle bazı velilerin ve öğrencilerin kayarak düştükleri görüldü. Gazetecileri karşılarında gören veliler, okulların tatil edilmesi gerektiğini belirterek yetkililere tepki gösterdi.