Emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre, İbrahim Tatlıses'i vuran saldırganların kimlikleri belirlendi.
Polis, saldırganların kimlikleri ile ilgili bir bilgi vermedi. Vatan Gazetesi'nden Mehmet  Ali Demir ve Hayati Kılıç'ın haberine göre; Polisin saldırganların kimliğini belirlediği öne sürülürken, soruşturmayı yürüten savcılık ise saldırı sırasında bölgede yapılan tüm telefon konuşmalarının kaydını almak için mahkemeden karar çıkarttı.
ÇETE BAĞLANTISI
İbrahim Tatlıses'in uğradığı silahlı saldırıya yönelik olarak yürütülen soruşturma derinlik kazanıyor. Tatlıses'e pusu kurup uzun namlulu silahlarla aracını tarayan iki saldırgan kayıplara karıştı. Ancak saldırı ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Tatlıses'e yönelik tüm tehdit telefonlarını ve e-mailleri incelemeye alan polis, olayın oluş şekli ve kullanılan silah gözönüne alındığında saldırının çete bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
TÜM KONUŞMALAR İNCELEME ALTINDA
Soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcılığı ise çok önemli olaylarda kullanılan, suikastin olduğu saat ile öncesindeki zaman diliminu kaplayan telefon görüşmelerinin tespiti için mahkemeye başvurdu. Savcılığın talebini değerlendiren mahkeme, olay sırasında bölgede yapılan bütün telefon görüşmelerinin tespitine karar verdi. Bu yöntem 2008'de uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden bar işletmecisi Engin Temel cinayetinde de kullanılmıştı. Savcılık tarafından bölgedeki banka ve kamu kurumları ile iş merkezlerine yazı gönderilerek ellerindeki kamera görüntülerinin istendiği de öğrenildi.
SALDIRGANLARIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Polis ise, Tatlıses'e düzenlenen saldırının ardından olay yerinden topladığı boş kovanlarda yaptığı kriminal incelemede, saldırıda kullanılan kaleşnikof silahın başka bir olayda daha kullanılmadığını belirledi. Olay yerindeki 11 güvenlik kamerasının görüntüleri ile çevredeki MOBESE kameralarını da incelemeye alan polis, iddialara göre saldırıyı gerçekleştiren iki saldırganın kimliğini de belirlemeyi başardı. Saldırganların kısa sürede yakalanabileceği iddia edildi.
HEMŞERİ TEPKİSİ BÜYÜYOR
Tatlıses'in memleketi Şanlıurfa'da tepkiler ve gözyaşı dinmiyor. Hemşehrileri, dün de saldırıya yönelik tepkilerini ilginç yollarla dille getirdi. Minibüslerinin camlarına Tatlıses'in fotoğrafları asıldı. Birçok işyerlerinde ve otobüslerde Tatlıses'in türküleri çalındı. İlköğretim öğrencisi bir grup çocuk ise pankartlara yürüyerek, saldırıyı protesto etti.
internethaber.