PKK'nın Kuzey Irak'tan gönderdiği şifreli e-postalar ve hastanenin krokisi polis tarafından ele geçirildi.
İbrahim Tatlıses'e yönelik suikast girişiminde PKK parmağı olduğuna dair en önemli delile SABAH ulaştı. Abdullah Uçmak ve adamlarına örgütün suikast talimatını ilettiği öne sürülen Nihat Şimşek'in PKK kamplarında çekilmiş fotoğrafları bulundu. Suikastçılara yönelik yapılan operasyonda Organize Suçlar polisi Abdullah Uçmak'ın üzerinde ilaç kupürüne yazılmış bir e-posta adresi ile 2 cep telefonu numarası buldu. Söz konusu e-posta adresi ve cep telefonu numaralarının Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) parti meclisi üyesi avukat Ruhşen Mahmutoğlu'na ait olduğu belirlendi.
ŞİFRELİ MAİLLER ZİNCİRİ...
İlaç kupürü üzerindeki "rusen_mahmutoglu@ hotmail.com" e-posta adresini inceleyen polis, e-posta hesabında dört şifreli mesaj bulundu. 13 ve 16 Mart 2011 tarihli iki e-postanın şifresi çözülemedi. Ancak istihbarat birimleri 16 Mart tarihli iki başka e-postanın şifresini kırmayı başardı. 16 Mart 2011 günü saat 15.42'de avukat Ruhşen Mahmutoğlu'nun "rusen_mahmutoglu@hotmail. com" adresine gelen e-postada şu mesaj vardı: "ÇOK SIKIŞTIK ÜZERİMİZDELER. Çıkmamız lazım. BİTİREMEYECİĞİZ. ARKADAŞA ULAŞTIR." Bu e-postayı gönderen kişinin seçtiği e-posta adresi ise oldukça ilginçti: "[email protected]" İstihbarat polisi bu adresi Abdullah Uçmak'ın kullandığını ihtimalini araştırıyor. Yine aynı gün avukat Ruhşen Mahmutoğlu'nun adresine saat 17.05'te düştüğü gözlenen başka bir epostanın da şifresi kırıldı. Şifre kırılınca şu mesaj okundu: "Silivri partide Nihat ark. Yarım kalan işi halletsin. Hocanın selamıyla git. 9647503120934 numaradan ulaş konuşmasın, AKP ye yaklaşması partiyi sıkıntıya soktu, AKP işbirlikçilerini cesaretlendirdi bu halkımıza ihanettir. Kolay gelsin." Bu e-posta "[email protected]" adresinden gönderilmişti. Polis bu e-postanın Kuzey Irak'ta açıldığını tespit etti. O mesajdaki "Silivri partide Nihat ark." bilgisini mercek altına alan istihbarat polisi çok geçmeden Nihat Şimşek ismine ulaştı.
5 AYLIK KAMPTAN SONRA
Yapılan incelemede Nihat Şimşek'in son olarak 19 Aralık 2010 tarihinde Kuzey Irak'a geçtiği, 10 Mart 2011 tarihinde ise Habur Kapısı'ndan ülkeye giriş yaptığı belirlendi. 5 ay boyunca örgüt kamplarında eğitim gören Nihat Şimşek'in kod adı Kemal-Şahin olan teröriste bağlı olarak Barış kod adıyla İstanbul'a geldiği iddia edildi. İbrahim Tatlıses suikasti soruşturmasına ilişkin Terörle Mücadele polisi tarafından yapılan operasyonda Nihat Şimşek de İstanbul'da gözaltına alındı. Şimşek'in yakalandığı yerde yapılan aramalarda polis, İbrahim Tatlıses suikast girişimi ile PKK arasındaki bağlantıyı güçlendiren o çok önemli delil fotoğraflara ulaştı.
HASTANE KROKİSİ
İstihbarat birimleri Nihat Şimşek'in evinde bulduğu bir flash bellekte yaptığı incelemede "Google Earth" programından alınma kroki buldu. Krokideki yer İbrahim Tatlıses'in tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesi'nden başka bir yer değildi. Terör polisi o kroki ile birlikte şu notları da ele geçirdi: "Maslak Acıbadem Hastanesi yoğun bakım bölümünde yatıyor. Yoğun bakım ünitesi hastanenin ana girişine göre zemin katta. Yan girişten girildiğinde bir alt kattan giriliyor. Hastane girişinde polis bulunuyor. Yoğun bakımın kapısında polis beklemiyor. Hastane önünde ziyarete gelenlerin yoğunluğu var. Yarım kalan işi tamamlayın konuşmasın."
Kalaşnikof'lu fotoğraflar bağlantıyı ortaya koyuyor
Sabah'ın ulaştığı o fotoğrafların çekim tarihleri bir ay öncesine ait. 22-26 Şubat tarihlerinin çeşitli saatlerinde bir "Samsung" dijital fotoğraf makinesi ile çekildiği anlaşılan resimlerde, PKK militanı Nihat Şimşek Kalaşnikofla poz veriyor. Fotoğrafların çekildiği yer naylon ve branda ile örtülmüş bir yer altı sığınağını andırıyor. Sığınaktaki kitap ve notlardan Nihat Şimşek'in teori eğitimi aldığı sanılıyor. Gerilla kıyafeti giymiş olan Nihat Şimşek palaskasında tabanca kılıfı, boynunda ise poşu var. Aynı sığınakta yatıp kalktığı anlaşılan teröristin elinde tuttuğu seyyar dipçikli ve deri örgü askılı Kalaşnikofun üzerinde bir de "sözde PKK bayrağı" göze çarpıyor. Fotoğrafların yeni olduğuna dair diğer bir kanıt ise Nihat Şimşek'in okuduğu notların birindeki en altında yazan 2011 tarihi. Nihat Şimşek tıpkı diğer teröristler gibi dünyada olup bitenler hakkında kısa dalga radyosuyla bilgi alıyor. Bir fotoğrafta Nihat Şimşek, radyosuyla poz veriyor. Arkasındaki etiketten radyonun, Alman malı Tchibo marka el radyosu olduğu anlaşılıyor.