İlaç firmasına ait bir minibüs, Kurtköy TEM Otoyolu üzerinde yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak kaza yaptı.
Kaza sonrası bir çukura saplanan minibüsteki bidonlarda bulunan ve kanser ilacı yapımında kullanılan radyoaktif maddenin çevreye yayılması ihtimali üzerine polis ekipleri ve Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri alarma geçti.
NÜKLEER PANİK
ATV'nin haberine göre Atatürk Havalimanı'ndan yola çıkan ve Gebze'deki TÜBİTAK tesislerine giden bir ilaç firmasına ait minibüs, Kurtköy TEM Otoyolu üzerinde yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak kaza yaptı.
Kaza sonrası bir çukura saplanan minibüsteki bidonlarda bulunan ve kanser ilacı yapımında kullanılan radyoaktif maddenin çevreye yayılması ihtimali üzerine polis ekipleri alarma geçti. Polis ekiplerinin bölgeyi bant çekerek çember altına almasının ardından Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri olay yerine çağırıldı. Özel kıyafetli yetkililer, ellerindeki radyoaktivite ölçer cihazlarla bölgede her metrekarede ölçüm yaptı.
Kaza nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları da oluşurken,ilaç firması yetkilileri, ''Zaten hastaya verilen ilaçlar olduğu için insan sağlığını tehdit eden bir durum söz konusu değil'' dedi. Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri çevreden topladığı parçaları incelenmek üzere laboratuvara götürürken, bölgeyi tehdit içeren bir durumun olup olmadığı yapılan incelemenin ardından ortaya çıkacak.
internethaber.