Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in tutuklanmasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

"Cumhuriyet yazarlarının, cumhuriyet.com.tr. Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'in, Sözcü çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un ardından Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in Iğdır'da tutuklanması halkın haber almak hakkına yönelik yeni bir susturma adımıdır. 
İlker Yücel'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin'in açıklamasına göre meslektaşımız bir haberle ilgili tekzip yayınlanmaması nedeniyle tutuklanmıştır. Yine avukatın yaptığı açıklamaya göre 100 bin liralık para cezası ödenirse meslektaşımız serbest kalabilecektir. 
Gazete yöneticilerinden aldığımız bilgiye göre hazırlanan 100 bin liralık para cezasının da Iğdır'daki mahkemeye götürülmesi istenmektedir. Türkiye'de her gün gazeteci tutuklamak için yeni bir neden üretilmektedir. İstisna olması gereken tutukluluk artık cezalandırma yöntemine dönüşmüştür. Türkiye'de bir rutine dönüşen basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yönelik hak ihlalleri, hiçbir Avrupa ülkesinde yaşanmamaktadır. Tutuklu meslektaşlarımız özgür bırakılmalıdır. Halkın haber hakkının tutuklanmasından vazgeçilmelidir."