GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde devam eden operasyonda dün 5 PKK’lı teröristin yakalandığını ve yapılan aramalarda 7 ayrı binada daha önceden öldürüldüğü değerlendirilen 30 PKK’lı teröristin cesedinin ele geçirildiğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca Cizre’de ilçenin tamamının kontrol altına alındığı belirtilerek operasyonda öldürülen terörist sayısının 654 olduğu bildirildi. 

Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklama, şöyle:
"Şırnak / Cizre’de ilçenin tamamı kontrol altına alınmış, devam eden operasyonda; beş bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış, yapılan aramalarda yedi ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 bölücü terör örgütü cesedi ele geçirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 654’dür.), 27 Kaleşnikof piyade tüfeği, 149 şarjörü ve 1.171 adet fişeği, bir Smith Wesson tüfek, üç tabanca, üç şarjörü ve yedi adet fişeği, yedi av tüfeği, 13 el bombası, altı telsiz, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ve 33 hücum yeleği ele geçirilmiştir"

SUR'DA BİR PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay ayrıca Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde devam eden operasyonda 1 PKK’lı teröristin öldrüldüğünü açıkladı. Açıklamada ayrıca Sur’daki operasyonda öldürülen terörist sayısının 190 olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki ’Önemli Yurtiçi Olaylar’ bölümünde yer alan 12 Şubat gününe ait bilgiler şöyle:
* Diyarbakır/Sur’da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 190’dır.), bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.
* Hakkari’de bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.
* Mardin’de, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan dört iş birlikçi, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, yedi şarjörü ve 172 adet fişeği, üç av tüfeği, üç şarjörü ve 57 adet fişeği ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır.

SURUÇ’TA PKK/PYD MENSUBU 1 TERÖRİST YAKALANDI

Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan girmeye çalışan PKK/PYD mensubu 1 teröristin 12 Şubat günü yakalandığını açıkladı.

KİLİS’TE IŞİD MENSUBU YABANCI UYRUKLU 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Genelkurmay Başkanlığı, Kilis’te Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan girmeye çalışan ve IŞİD mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 1 kişinin 12 Şubat günü yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

İlgilendiğin konuları takip et hemen haberdar ol.