Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Birçok ilde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilirken, dün gece Bursa, Muş ve Bilecik'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ilde ulaşım aksadı, çok sayıda araç sürücüsü karayolunda mahsur kaldı. Bu arada Kızılay, Bursa yolunda mahsur kalan yolculara kumanya dağıttı.
İnegöl-Bozüyük arasındaki Mezitler mevkisinde 3 tırın kayması sonucu trafiğe kapanan yolun açılması için çalışmalar devam ederken, bu yönde giden araçlar Bursa ve İnegöl çıkışında bekletildi.
Mezitler'de yolun kapalı olması nedeniyle Bursa'dan Ankara, Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar ile bu güzergahlardan diğer illere yolcu taşıyan şehirlerarası otobüs firmaları, yarın sabaha kadar seferlerini durdurdu.
Birçok firma, yarın sabahki, bazıları da öğlene kadar olan seferlerini iptal etti.
Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali'ndeki bazı firmaların yetkilileri, sadece gidiş değil dönüş seferlerinin de aksadığını, yolun açılması durumunda çalışmalarının normale döneceğini bildirdi.
OTOBÜS YOLCULARINA KUMANYA DAĞITILDI
Bu arada, Türk Kızılayı İnegöl Şubesi, Mezitler'de yaklaşık 6 kilometrelik kuyruk oluşturan araçlarda bulunan vatandaşlara kumanya dağıttı.
Bilecik sivil savunma ekipleri, yoğun kar yağışı, tipi ve maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle ulaşıma kapanan Bozüyük-İnegöl karayolunda 10 kilometrelik konvoy oluşturan araçlarda yolun açılmasını bekleyen vatandaşlara kumanya dağıttı.
MUŞ
Muş'ta kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan, birinde 14, diğerinde 17 yolcunun bulunduğu iki minibüs kurtarıldı.
Merkeze bağlı Gümüşali köyü mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan Naim Özen yönetimindeki 49 J 1006 plakalı yolcu minibüsü, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.Karla mücadele ekiplerinin 3 saatlik çalışmasının ardından yol ulaşıma açıldı. Yaklaşık 5,5 saattir yolda mahsur kalan 14 yolcu, minibüsle Mescitli köyüne hareket etti.
Öte yandan, merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Gündoğan köyüne giden Mafus Tanrıkulu yönetimindeki 12 AS 677 plakalı yolcu minibüsü, Elçiler köyü mevkisinde mahsur kaldı. İl Özel İdaresi ekipleri, yaklaşık 7 saat sonra, yolda mahsur kalan 2'si bebek 17 yolcuyu kurtardı. Bu arada, karla mücadele ekiplerinin geç geldiğini öne süren bazı yolcularla karla mücadele ekipleri arasında tartışma yaşandı. İl Özel İdaresi ekipleri, minibüse  köye kadar eşlik etti.
Mahsur kalan yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kar kalınlığı yer yer 1,5-2 metreye kadar ulaşan bölgede çalışmalar güçlükle sürdürülüyor.
BİLECİK
Bilecik sivil savunma ekipleri, yoğun kar yağışı, tipi ve maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle ulaşıma kapanan Bozüyük-İnegöl karayolunda 10 kilometrelik konvoy oluşturan araçlarda yolun açılmasını bekleyen vatandaşlara kumanya dağıttı.
Bozüyük-İnegöl karayolunun 5. kilometresinden itibaren karşılıklı olarak ulaşıma kapanan bölgede araçlarında bekleyen vatandaşların ihtiyaçları sivil savunma ekiplerince gideriliyor.
Ekipler, yaklaşık 6 saattir yoğun kar yağışı, tipi ve maddi hasarlı trafik kazaları yüzünden yolun ulaşıma açılmasını bekleyen vatandaşlara kumanya dağıttı.
Bozüyük ilçesinin çıkışındaki çevre yolunda trafik ekiplerince yol kapalı olduğu için bekletilen ve yaklaşık 5 kilometrelik konvoy oluşturan araçlardaki vatandaşlara da ekipler kumanya verdi.
Yolcu otobüsleri belediye garajına yönlendirildi.
Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
KAYSERİ-ERCİYES KARAYOLU
Kayseri'de tipi nedeniyle kapanan Kayseri-Erciyes karayolu ulaşıma açıldı.
AA muhabirinin Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle öğle saatlerinde kapanan Kayseri-Erciyes karayolu, tipinin etkisini kaybetmesinin ardından ekiplerin çalışması sonucu ulaşıma yeniden açıldı.
Bu arada, Develi-Gezbeli kara yolunun yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi.
İlçelerden Develi'de 15, Pınarbaşı'nda 1, Sarız'da 15, Tomarza'da 1, Yahyalı'da 7 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.
HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?
İŞTE DETAYLAR... [PAGE]
ÇANAKKALE
Çanakkale'nin Yenice, Çan ve Bayramiç ilçelerinde toplam 92 köy yolu ulaşıma kapandı.
Yenice Kaymakamı Cem Afşin Akbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığını, tipinin etkili olduğunu söyledi. Son üç yılın en yoğun kar yağışını yaşadıklarını, tüm birimlerle birlikte teyakkuz halinde olduklarını ifade eden Akbay, şu anda 71 köy yolunun kapalı olduğunu, ekiplerin köy yollarını açmak için çalıştığını kaydetti.
Çan Kaymakamı Hasan Gözen de yoğun kar yağışı nedeniyle, ilçeye bağlı 15 köy yolunun kapalı olduğunu belirterek, ekiplerin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi. İlçe merkezinden Biga, Yenice, Çanakkale ve köylere gidecek araçların zincirsiz yola çıkmasına izin verilmediğini belirten Gözen, Çan'nın, Biga, Yenice ve Çanakkale kara yolu bağlantılarının açık olduğunu kaydetti.
Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise şehiriçi ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını, şu an için ilçede ciddi bir sıkıntı bulunmadığını bildirdi. Kuzu, ''Çalışmalar gece-gündüz devam ediyor. İş makinelerimiz, zabıta, itfaiye ve su arıza ekiplerimiz tam gün ve tam kadroyla görev yapıyor'' dedi.
Bayramiç'te de etkili olan kar yağışı nedeniyle 6 köyle ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.
Yetkililer, ilçede iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Kaykılar, Dağoba, Toluklar, Osmaniye, Cazgirler ve Karaibrahimler köy yollarının kapalı olduğunu, daha önce kapanan Karaköy ve Muratlar köy yollarında ulaşımın sağlandığını, bu bölgelerde sürücülerin zincirsiz yola çıkmalarına izin verildiğini ifade etti.
TEM KARAYOLU
İstanbul-Ankara arasında ulaşımı sağlayan TEM otoyolunun Ankara istikametinin Düzce kesiminde kapan yol, tek şeritten ulaşıma açıldı.
Bölge Trafik Amirliğinden alınan bilgiye göre, TEM otoyolunun Kaynaşlı-Düzorman mevkisinde, Ankara istikametine giden bir TIR'ın kayması sonucu ulaşıma kapanan yol, yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından, aracın kısmen yol kenarına çekilmesiyle tek şeritten açıldı.
Yolda, trafiğin tek şeritten sağlanması nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi.
Bu arada, Düzce-Zonguldak D-655 karayolu, Kabalak rampası ve Şifalısu mevkilerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı belirtildi. Trafik ekipleri Boğaziçi mevkisinde, araçların yola zincirsiz devam etmelerine izin vermiyor.  
ÇORUM-SAMSUN
Çorum-Samsun karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Alınan bilgiye göre, trafik ekipleri, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle sadece zincir takan araçların geçişine izin veriyor. 
Çorum-Samsun karayolunun 8. kilometresindeki Kaymakçı yokuşunda kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluşuyor. 
Tek şeritten kontrollü sağlanan ulaşımın normale dönmesi için Karayolları ekipleri aralıksız çalışıyor.
KONYA
Konya'nın Taşkent, Altınekin, Akşehir ve Çumra ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.
Konya merkez ve ilçelerinde dün başlayan kar yağışı, halen aralıklarla sürüyor. İlçe merkezlerinde 30 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı, yüksek kesimlerinde 40 santimetreye yaklaştı.
Olumsuz şartlar yüzünden birçok ilçede çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
Kar yağışının etkisini artırarak sürdürdüğü Taşkent, Altınekin, Akşehir ve Çumra ilçelerinde yarın okullar tatil edildi.
Karayolları ekipleri ise kapanan köy yollarının tekrar ulaşıma açılabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
KÜTAHYA
Kütahya'nın Altıntaş, Domaniç ve Simav ilçelerinde yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle okulların yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.
Alınan bilgiye göre, Altıntaş, Domaniç ve Simav Kaymakamlıkları, ilk ve orta dereceli okullar, anaokulları, yaygın eğitim kurumlarında bugün uygulanan tatilin bir gün daha devam ettirilerek yarın da geçerli olmasına karar verdi.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulunda da öğretime yarın ara verileceği öğrenildi.
Bugün okulların tatil edildiği il merkezi, Aslanapa, Çavdarhisar, Emet ve Hisarcık'ta yarın için tatil kararı alınmadığı, eğitim-öğretime devam edileceği belirtildi.
ESKİŞEHİR
Eskişehir'in 8 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm okullar yarın tatil edildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Seyitgazi, Sivrihisar, Günyüzü, Han, Mahmudiye, Mihalıççık, Çifteler ve İnönü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime yarın 1 gün süreyle ara verildi. 
Kent merkezi ile Alpu ve Beylikova ilçelerinde taşımalı sistemle gelen öğrenciler de yarın izinli sayılacak.
OVACIK'TA EĞİTİME KAR ENGELİ
Karabük'ün Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verilecek.
AA muhabirinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ovacık'ta etkili kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.
Kamu kurumlarındaki engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.
ÇORUM
Çorum'un Ortaköy ilçesinde kar yağışı nedeniyle İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile okulların 2 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçede devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime perşembe ve cuma günleri ara verildi.
İlçede üç gündür devam eden kar yağışı Ortaköy-Çorum yolunda da zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oluyor. Ayrıca yoğun kar yağışından zarar gören elektrik direklerindeki arızalarından dolayı Yaylacık köyü ve Karahacip beldesinde elektrik kesintisi yaşanıyor.
Yaylacık köyündeki elektrik arızasına giden YEDAŞ çalışanlarına ait otomobil kardan dolayı yolda mahsur kalırken araç köylülerin yardımıyla kar yığınından kurtarıldı.
ANKARA
Ankara'da yağan yoğun kar nedeniyle Hacettepe Üniversitesi eğitime bir gün ara verdi.
Hacettepe Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin tüm kampüslerinde yoğun kar yağışı sonucu oluşan ulaşım güçlükleri nedeniyle, 10 Mart 2011 Perşembe günü eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.
Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü ise perşembe günü sadece bulunması zorunlu olan personelin görev yapacağını açıkladı.
BURSA
Bursa'da, yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle perşembe günü de eğitime ara verildiği bildirildi.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ''Bursa Valiliği kararıyla yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde tüm resmi ve özel öğretim kurumlarında Perşembe günü (1 gün süreyle) eğitim-öğretime ara verilmiştir'' denildi.
İl genelinde bugün de aynı nedenle okullar tatil edilmişti.
AFYON
Afyonkarahisar'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 13 ilçedeki tüm okullarda eğitime yarın ara verilecek.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, devam eden kar yağışı nedeniyle, merkez ve köyler ile Başmakçı, Dinar, Kızılören, Sandıklı, Sinanpaşa, İhsaniye, İscehisar, Bayat, Emirdağ, Bolvadin, Çay, Sultandağı ve Şuhut ilçeleri ve köylerindeki tüm okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.
Öte yandan kar nedeniyle okulların tatil edildiği ilçelerde çalışan engelli kamu görevlileri de yarın idari izinli sayılacak.
DÜZCE
Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, Yığılca, Kaynaşlı, Gümüşova, Cumayeri, Çilimli, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde okulların yarın da tatil edildiği kaydedildi. 
Bu arada Düzce'de kar yağışı nedeniyle 100'ün üzerinde köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
ESKİŞEHİR
Eskişehir-Kütahya karayolu yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.
Alınan bilgiye göre, dün geceden beri özellikle yüksek rakımlı bölgelerde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.
Eskişehir-Kütahya, İnönü-Kütahya ile Eskişehir-Sarıcakaya-Mihalgazi karayolu tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.
Burada bekleyen araçlardaki sürücüler ile yolcular, karayolları ekiplerinin yolu ulaşıma açmak için sürdürdüğü çalışmaları tamamlanmasını bekliyor.
Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok il, ilçe ve köyde eğitime ara verildi. Hacettepe, Gazi ve Balıkesir üniversitelerinde de yarın eğitim yapılamayacak.
EĞİTİME ARA VERİLEN İLLER
İşte eğitime ara verilen yerler ve süreleri şöyle:
- Ankara'da, resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerde yarın. 
- Burdur'un Çavdır ve Kemer ilçelerinde ilköğretim ve ortaöğretim okullarında bugün ve yarın.
- Bilecik'teki okullarda bir gün.
- Sakarya'da Geyve, Hendek, Akyazı ve Taraklı'ya bağlı köy okullarında iki gün, Kocaali ilçesine bağlı köy okullarında bir gün.
- Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde bir gün.
- Balıkesir merkez ile Susurluk, Manyas, Erdek, Gönen, İvrindi, Savaştepe, Bigadiç ve Sındırgı'daki ilk ve orta dereceli okullarda bir gün, Bandırma'da iki gün.
- Zonguldak'ın Devrek ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullarda iki gün.
- İzmir'in Kiraz ilçesinde taşımalı eğitim yapılan 4 köyde bugün.
- Akseki merkez, belde ve köylerinde yarın.
- Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde yarın.
- Çorum'un Sungurlu ilçesinde bugün, Oğuzlar ilçesinde bugün ve yarın.
- Bolu genelindeki taşımalı okullarda iki gün.
- Burdur'un Gölhisar, Çeltikçi, Çavdır, Tefenni ve Altınyayla ilçelerinde bugün.
- Antalya'nın Akseki ilçesinde merkez, belde ve köylerdeki okullarda yarın.
- Niğde'de bugün öğleden sonra ve yarın.
- Hacettepe, Gazi ve Balıkesir üniversitelerinde yarın.