Medyasoft, hazırladığı eğitimlerle yüzlerce gence yeni iş fırsatları yaratmaya devam ediyor. Dünya genelinde 120 ülkede 109 bin şirketin kurumsal kaynak planlamasında vazgeçilmezi olan SAP için 2006 yılında kurduğu SAP Akademi ile danışmanlık eğitimine başlayan Medyasoft, sektöre 770’den fazla danışman kazandırdı.

Dünya devlerinin yazılım ve donanım çözümlerini kişi ve kurumların hizmetine sunan, hazırladığı katma değerli eğitimleriyle pazarda fark yaratan Medyasoft, SAP danışmanlık eğitimleriyle yeni iş fırsatları yaratmaya devam ediyor. Kurumsal iş çözümleri alanında dünya lideri olan SAP için 2006 yılında ‘SAP Akademi’ çatısı altında danışman yetiştirmeye başlayan Medyasoft, sektöre 770’den fazla danışman kazandırdı.

“25 SEKTÖRDE İŞ OLANAĞI VAR”
Kurumsal kaynak planlamasında dünyada 109 bin, Türkiye’de ise binin üzerinde şirketin geleceğini SAP çözümleriyle planladığını vurgulayan Medyasoft Eğitim Projeleri Müdürü Hayrettin Üçüncü, “Şirket ve kurumların bir anlamda geleceğine yön veren SAP uygulamalarının, projelendirilmesi, tüm şirket içine yaygınlaştırılması, sürecin yönetilmesi SAP uygulama ve teknoloji danışmanları tarafından yapılıyor. Türkiye’de gıda, otomotiv, perakende, finans, bilişim ve kamunun de yer aldığı öncü kuruluşların yüzde 85’i süreçlerini SAP üzerinden yürütüyor. Büyük ölçekli şirketlerin yanı sıra orta ve küçük ölçekli şirketlerin de operasyonlarını daha iyi yönetmeleri, karlılıklarını artırıp, sağlıklı bir büyüme yakalamaları için eşsiz bir fırsat sunan SAP’nin uygulama ve teknoloji danışmanları dünyada ve Türkiye’de IT başta olmak üzere 25 sektörde istihdam şansı buluyor” açıklamasını yaptı.

“SAP DANIŞMAN AÇIĞI KRİTİK SEVİYEDE”
Tüm dünyadaki SAP danışman sayısının 180 binin üzerinde olduğunu, 15 bin 400 yazılım geliştiricisi ve 3 bin 850 iş ortağıyla SAP’nin segmentindeki en geniş ekosisteme sahip çözüm üreticisi konumunda bulunduğunu belirten Üçüncü, “Dünyadaki gelişmelerle karşılaştırdığımızda ülkemizde SAP danışman açığı gün geçtikçe artıyor. Şu an için Türkiye’deki SAP danışman sayısı 1.500’lerde. Medyasoft olarak 2006 yılında hayata geçirdiğimiz SAP Akademi danışmanlık eğitimleriyle bugüne kadar 770’den fazla SAP danışmanına eğitim vererek bu alandaki liderliğimizi sürdürmekteyiz. Ancak günümüzde şirketlerin süreçlerini daha iyi analiz etmesi, daha akıllı çözümlere yönlendirilmesi ve verilen kararların şirket içine yaygınlaştırılması için daha fazla SAP danışmanına ihtiyaç var” dedi.

“ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞE SAHİP SERTİFİKA”

Eğitim sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan adayların uluslararası geçerliliğe sahip “SAP Danışmanlık” sertifikasıyla gerek Türkiye’de, gerekse yurtdışında iş ve kariyer fırsatı yakalayabildiğini belirten Medyasoft Eğitim Projeleri Müdürü Hayrettin Üçüncü eğitim içeriğiyle ilgili olarak, şunları söyledi: “Eğitimlerimizi sektörün en saygın isimleri ve kendi kadromuzdaki konusunun uzmanı danışman arkadaşlarımızla veriyoruz. Hafta sonları planladığımız eğitimler günde 6 saat gerçekleşiyor ve ortalama 25 gün sürüyor. Teknoloji ve uygulama danışmanlığı olmak üzere iki farklı alanda akademik programımızın bulunduğu Medyasoft SAP Akademi’de, İngilizce bilgisi her iki alan için de ön koşul. SAP eğitim programına katılacak adaylara gerek eğitim öncesi gerekse eğitim sonrasında rehberlik hizmeti veriyoruz. Eğitimler sonrası başarılı olan adayları sektörde parlak bir kariyer ve iş imkanı bekliyor”.