Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın bilgisayarında önemli belgeler ele geçirildiği öğrenildi.
'Yalçın'a sorguda suçlama, PKK'yı ön plana çıkarttın' başlığıyla Hürriyet gazetesinde yayımlanan haberdeki belgelerde medyanın nasıl yönlendirileceği ayrıntılı olarak anlatılıyor. 'Nedim' isimli World belgesinde "Nedim ile Hanefi'nin Dink konusundaki görüş ayrılıkları gündem yapılmamalı" deniyor. 'Hanefi' isimli Word belgesinde ise "Hanefi'nin kitabı ne durumda? Referandum öncesine yetiştirilmeli. Nedim'i sıkıştırın, hızlandırsın" ifadelerine yer veriliyor. Belgelerde ayrıca Ergenekon'un boş bir dava olarak anlatılması vurgulanıyor. Soner Yalçın'ın bilgisayarında ele geçirilen dosyalardan bazılarının isimleri 'Nedim, Orgmu, Hanefi, Sayın komutanım, Tertemiz, Toplantı, Sabri Uzun, OOO Kitap, Y Belgesi, Koz, Bilinçlendirme ve Abdulkadir Aygan' olarak belirlenmiş. 'Nedim' isimli World belgesinde yer alan, "Nedim'in emniyet bağlantıları önemli. Devam ettirsin. Hanefi ve ekibini çok iyi tanıyor. Nedim ile Hanefi'nin Dink konusundaki görüş ayrılıkları gündem yapılmamalı. Çok fazla Hanefi'nin üzerine gidilmemeli" ifadeleri mahkeme sorgusunda Soner Yalçın'a soruluyor. Yalçın bu yazıdan kesinlikle haberi olmadığını iddia ediyor.
'Hanefi' isimli Word belgesindeki ifadeler ise dikkat çekici:
"Hanefi'nin kitabı ne durumda? Referandum öncesi yetiştirilmeli. Nedim'i sıkıştırın, hızlandırsın. Referandum sürecinde cemaati yıpratmalı ve kamuoyu üzerinde güvenilirliğini azaltmalı. Hanefi kullanılmalı. Böyle bir şeyi kendini ortaya koyarak teklif etmesi önemli. Avcı ile direkt görüşmeyelim. Yayın sonrası dürüstlüğü ön plana çıkarılmalı. Sabih üstat, İlhan Cihaner olayı kitapta muhakkak işlenmeli diyor. Cihaner'i bayraklaştıralım. Doğu, Hanefi'nin ağzından Ergenekon boş bir dava olarak anlatılmasını sağlamalı diyor. Polisteki savcıdaki F tipi vurgusu iyi kurgulanmalı." Yalçın'a bu belge de soruluyor. Bu belgeden de haberi olmadığını savunuyor.
KİTABA EKLEME YAPMAYA KORKMAYIN
'Sabri Uzun' adlı Word belgesinde ise şu ifadeler yer aldı:
"Şık-Sabri kitap başlıklı belgede Sabri'nin kitap konusunda çekincesi var. İkna etmeye çalışalım. Kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık konusunda görüşsün. Kitaba çalışırken, cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin. Bu kitap Simon'dan daha kapsamlı olmalı. Nedim'i kutlarım. Ahmet'i çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve Sabri'ye katılacak. Emin ve Sabri'ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Seçimden önce yetişsin."
 Bu belgeyi de Soner Yalçın haberi olmadığı iddiası ile kabul etmedi.Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Hanefi Avcı'nın yakın arkadaşı. Avcı'nın kitabı için Ankara'da düzenlenen imza gününe de katılmıştı. Uzun, Hrant Dink cinayeti sırasında istihbarat daire başkanıydı. Nedim Şener'in yazdığı kitapla ilgili davada ise tanık olarak yer aldı. Altında görev yapan meslektaşlarını suçladı. Dönemin İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'di. Ancak bakanlık tarafından yaptırılan dört ayrı soruşturma Sabri Uzun'u yalanlıyordu. Soruşturma, Yılmazer'in herhangi bir ihmalinin bulunmadığını ortaya koydu.
internethaber