İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da aralarında bulunduğu 58 sanık hakkında, suç örgütüne üye olmak, yüksek yargıda rüşvetle iş yaptırmak gibi suçlardan 21 yıla kadar hapis cezası istendi. Yalçıntaş örgüte yardım ve rüşvete iştirakle suçlanıyor...
Yüksek yargıdaki rüşvet iddiaları kapsamında, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da arasında bulunduğu 58 sanık hakkında, “Suç örgütü aracılığıyla, Yargıtay’da temyiz ve karar düzeltme incelemeleri sırasında yargı mensubuna rüşvet verdikleri, yargı görevi yapanları etkiledikleri, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri’’ iddiasıyla hazırlanan iddianame Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Mahkeme, Ankara Cumhuriyet Savcıları Mehmet Tamöz ve Hüseyin Kocabey’in hazırladığı iddianame üzerindeki incelemesini tamamlayarak, kabulüne karar verdi. İddianamede, “ Sanıkların, suç örgütü kurmak, üye olmak, Yargıtay’da temyiz ve karar düzeltme incelemeleri sırasında yüksek yargı mensubuna rüşvet vermek, nitelikli dolandırıcılık, yetkili olmadıkları bir iş için yarar sağlamak, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve rüşvet suçuna iştirak etmek’’ gibi bir dizi suç işledikleri öne sürüldü.
RÜŞVET İŞİNE İŞTİRAK ETTİ
"Örgüt mensupları ve bağlantıda oldukları şüphelilerin, Yargıtay’da görülen bazı dosyaları rüşvet sonucu hukuka aykırı olarak karara bağlattıkları’’ savunulan iddianamede, “ Ankara Barosuna kayıtlı bazı avukatların bile Yargıtay incelemesi aşamasında, örgüt mensuplarına inanarak, sanıklara para verdiği’’ iddia edildi. Yalçıntaş’ın “ Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’’ ve “ Rüşvet suçuna iştirak etmek’’ suçlamalarıyla 6 yıl 4 aydan 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, eski Danıştay 12. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Oskay, Avukat Necdet Okcu, Yargıtay 6. Hukuk Dairesi memuru Bekir Akbal, Gülhanım Kızıltaş, Yavuz Çay ve Hüseyin Uysal “ örgüt kurucusu’’ olarak yer aldı.
ŞİFRELİ KONUŞMALAR İDDİANNAMEDİ
Sanıkların aralarında yaptıkları konuşmalarda şifreli ifadeler kullanwnuşmalarda şifreli ifadeler kullandığı da savunuldu. İddianameye göre, bazı şifreler ve anlamları şöyle:
Randevu: Dava dosyası
Fabrika müdürü: Yargıtay'da daire
Misafir geldi: Dosya geldi
Asker terhis oldu: Dosya postada
Ankara'daki ameliyat kara| Yargıtay'daki dosyayla ilgili karar
Doktorun tayin işi: Yargıtay'da görülen dosya
Kuaförlük belgesi: Fuarcılık düzenleme yetki belgesi
 
BU HABERCİLER TÜRKİYE'Yİ KUŞATTI
BU SİTE GERÇEKTEN BAĞIMLILIK YAPIYOR
BUGÜN VE HERGÜN DOYA DOYA SPOROKU
BU SORULARIN CEVABINI BİLİYOR MUSUNUZ? OKEYE DÖRDÜNCÜ ARANIYOR.
internethaber.