CHP’nin Hakkari Mitingi’ne katılanlar ve katılımı sağlayanların çoğunun PKK Terör Örgütü’ne üyelik, yardım ve yataklık gibi suçlardan yargılanan ve defalarca terör örgütünün eylemlerine katılan isimler olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre BDP ve PKK meydanı doldururken, CHP karşılığında sandık müşahidi garantisi verdi.

PKK SEMPATİZANLARI

Star gazetesi ittifakı belgeleyen fotoğrafları manşetine taşıdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginde kepenk kapatma eylemi yaptıran PKK ve BDP’nin CHP mitingine bütün kadrolarıyla katıldığı görüntüleriyle ispatlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yine bu isimler tarafından tutulan “ Kürdistana Hoş geldiniz” pankartı ile karşılandığı tespit edildi.

CHP il başkanlıkları her yerde Türk bayrağı dağıtırken, Hakkari’de CHP il yönetimi parti bayrakları haricinde bayrak dağıtmaması dikkat çekti. Miting öncesi esnafı gezen Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile BDP İl Başkanı Orhan Koparan’ın mitinge katılın çağrısı yaparken, “ Biji Serok Apo, Katil Erdoğan, Baskılar Bizi Yıldıramaz” şeklinde sloganlar atılması yönünde basıklar yaptığı belirlendi.

MÜŞAHİTLİK SÖZÜ

2009 yerel seçimlerinde CHP’nin il genel meçlisi seçimlerinde 46 oy, belediye başkanı oylamasında ise sadece 331 oy aldığı öğrenildi. BDP’nin tüm imkanlarıyla CHP’ye destek vermesinin nedeninin ise sandık başlarında müşahit bulundurma hakkı olduğu belirtiliyor. CHP’nin bu hakkını Hakkari şehir merkezinde ve ilçelerde BDP kontenjanlarına devredeceği öğrenildi.



Kılıçdaroğlu’nu izleyen şahıs, daha önce de molotof kokteyli ile eylemde görülüyor.



Daha önce illegal örgüt eylemlerinde görüntülenen şahıs,, CHP’nin Hakkari mitinginde Kemal Kılıçdaroğlu’nu izlerken kameralara bu şekilde yansıdı.



CHP mitingine katılarak Kılıçdaroğlu’nu alkışlayan aynı şahıs, PKK elebaşı Abdullah Öcalan pankartlı eylemde de ön sırada dikkat çekiyor.