MHP'Lİ ÖZDAĞ: TÜRKİYE'NİN TEDBİRLERİ YETERLİ DEĞİL
Bölgedeki çatışmalar devam ederken, son durum hakkında gerek resmi makamlardan gerekse de Türkmen temsilcilerinden bilgi alıp incelemelerde bulunmak üzere MHP Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın başkanlığında Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'dan oluşan MHP heyeti, Bayınbucak Türkmenlerine yönelik operasyonlarla ilgili inceleme yapmak üzere Hatay'a geldi. Özdağ daha sonra beraberindekiler Hatay Valisi Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti. Gazetecilerin görüntü almasından sonra basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret yaklaşık 45 dakika sürdü. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özdağ, "13 gündür Türkmenlere yönelik çok ağır saldırılar devam ediyor. Bölgede etnik temizliğe yakın insanlık dramı yaşanıyor. Şu ana kadar Türkiye'nin aldığı tedbirleri yeterli görmüyoruz" dedi.
'RAPOR HAZIRLAYACAĞIZ'
Yaptıkları incelemenin ardından bir rapor hazırlayacaklarını da vurgulayan Ümit Özdağ, "Suriye'deki olaylar konusunda kapsamlı bilgiler almak için buradaydık. Şimdi sınıra geçecek ve oradaki Türkmenlerle bir araya geleceğiz. Oradaki görevlilerle de bir araya geleceğiz, Ankara'ya döndüğümüzde kapsamlı bir rapor hazırlayacak ve Sayın Genel Başkanımıza vereceğiz. Kamuoyuyla da bu ziyaretin sonuçlarının belli kısımlarını paylaşacağız" diye konuştu.
'RUSYA VE SURİYE'NİN IŞİD'E KARŞI SAVAŞTIĞI İDDİASI DOĞRU DEĞİL'
Ümit Özdağ'ın başkanlığındaki heyet daha sonra Yayladağı İlçesi'ne geçerek Suriye sınırının sıfır noktasındaki Kızılçat Karakolu'nun yakınlarında inceleme yaptı. Heyet, burada askerler tarafından bölgenin askeri bölge olduğu belirtilerek daha fazla ilerlememeleri konusunda uyardı. Bu uyarı üzerine daha fazla sınıra gitmeyen heyet adına açıklama yapan Özdağ, şöyle konuştu:
"Şu anda Türkmen bölgesi düşmemiştir. Bölgede, Türkmenler bölgelerini ve varlıklarını savunmaya devam etmektedirler. Son günlerde ifade edilen Rus ve Suriye güçlerinin IŞİD'e ve benzeri örgütlere karşı savaştığı iddiası doğru değildir. Bunun altını çizerek söylüyorum. MHP, Suriye'nin toprak bütünlüğüne büyük bir önem vermektedir ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün aynı zamanda bölgede istikrarın ve Türkiye'deki istikrarın da önemli bir parçası olarak görmektedir. Ancak bugün Suriye rejiminin Bayırbucak'ta izlemiş olduğu politika ne Suriye'nin toprak bütünlüğüne hizmet eder ne de bölgenin istikrarına hizmet eder. Bu nedenle Türkiye dışişlerinin Moskova'yı bu yönde uyarmasını düşünüyoruz."

FOTOĞRAFLI