Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - SURİYE'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden öğle saatlerinde atılan 3 katyuşa roketi Kilis kent merkezine düştü. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, daha önce 21 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis'te vatandaşlar 84 gün aradan sonra yine roketlerin hedefi olunca büyük tedirginlik yaşadı.
Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden saat 11.45 sıralarında ateşlenen 3 katyuşa roketlerden 2'si kentin Mücahitler, 1'i de Helvacıoğlu mahallesine düştü. Patlama ile tedirginlik yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede roketlerin boş araziye düşerek patladığı saptandı.
Patlamanın olduğu bölgelere Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ile İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin de giderek inceleme yaptı.
84 GÜN SONRA YENİDEN
Kilis, 18 Ocak'ta başlayan ve 31 Mayıs gününe kadar sık aralıklarla IŞİD tarafından ateşlenen katyuşa roketatarların hedefi oldu. Kentin tüm mahallelerine düşen roketler nedeniyle 8'i Suriyeli 21 kişi öldü, 87 kişi ise yaralandı.
Roketlerin hedefinde olduğu için büyük tedirginlik yaşayan Kilisliler, bu süreçte evlerini terk ederek çevre il ve ilçelerde ya da roket menzili dışındaki köylere göç etti ve Haziran ayından itibaren sessizliğin hakim olmasıyla kente döndü.
IŞİD militanları son olarak geçen hafta çarşamba günü kontrolü elinde bulundurduğu Kilis'in Elbeyli İlçesi'nin karşısındaki Rai Kasabası'nda muhalifler ile çatışmaları sırasında Türkiye tarafına 4 roket atışı yaptı. Roketler boş araziye düşerken, çatışmalar sırasında sınır hattındaki Rai Kasabası muhaliflerin denetimine girdi ve buradaki IŞİD militanları da geri çekilerek Bab bölgesine gitti.
Kilis, 84 gün aradan sonra yeniden IŞİD'in elindeki katyuşa roketatarların hedefi  olurken, halk büyük tedirginlik yaşadı. Patlamalarda kimsenin yaralanmamasını en büyük teselli olarak gördüğünü ifade eden Kilisliler, saldırıların devam etmemesini diledi.
Bu arada bugünkü roket saldırısının ardından sınırda konuşlu birlikler, roketlerin ateşlendiği Bab bölgesindeki IŞİD hedeflerini Fırtına obüsleri ve Sakarya adlı çok namlulu roketatar bataryaları ile ateş altına aldı.

FOTOĞRAFLI