Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde okula geç kalan kız öğrenci B.K. ile, 'Bu bacaklarla otobana çık' dediği iddia edilen Cengiz Topel Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı M.E.Y.'nin karşılıklı şikayetleri, savcılıktan sonra idari yönden de soruşturulmak üzere müfettiş istendi.
İddiaya göre öğrencilerden B.K., salı günü sabah okula geç gitti. Bu sırada beden eğitimi öğretmeni H.A. tarafından kendisi gibi geç kalan öğrencilerle okul bahçesini temizleyen B.K., kapıda Müdür Yardımcısı M.E.Y. ile karşılaştı ve devamsızlığı çok olduğu için rapor alacağını söyledi. M.E.Y. ise öğrenciden velisini çağırmasını istedi. Ancak B.K. tam giderken, M.E.Y. öğrenciye dönerek, "Şu bacaklara bak, otobana çık" dedi.
Bu sözler üzerine ağlamaya başlayan B.K. sinir krizi geçirdi. Genç kızın yaşadıklarını anlattığı ailesi okula gelerek Müdür Ali Kaya ile görüştü. Kaya da 'Konuyu araştıracağız' cevabını alan aile daha sonra avukatıyla birlikte Tarsus Adliyesi'ne giderek M.E.Y. hakkında suç duyurusunda bulunmak istedi. B.K. ve ailesi, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği'ne sevk edildi. B.K., buradaki ifadesinde M.E.Y.'nin sözleri nedeniyle sinir krizi geçirdiğini ifade ederek o sıra mıntıka temizliği yapan öğrenciler E.K., C.K. ve M.K. ile güvenlik görevlisinin de olaya şahit olduklarını söyledi. Bunun üzerine ifadeleri alınan öğrencilerden 2'si olaya şahit olduklarını belirtirken, diğer öğrenci ile güvenlik görevlisi M.E.Y.'nin söylediği iddia edilen sözleri duymadıklarını söyledi.
MÜDÜR YARDIMCISI DA ÖĞRENCİDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Ailenin şikayeti üzerine M.E.Y. Yeni Mahalle Karakolu'na giderek ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen ifadesinde şunları söyledi:
"Neden geç geldiğini sordum. Okula girip velisini çağırmasını istedim. O bana ısrarla hiddetli bir şekilde rapor alacağını söyledi. Sesini yükseltip bağırıp çağırmaya başladı. Ben de 'sorumluluk artık okula girdikten sonra bize ait, başına herhangi bir şey gelirse sorumluluğun bize ait, o nedenle velin gelsin. Onun izniyle okulda çıkabilirsin' dedim. Ben kendisinden şikayetçiyim, iftiraya uğradım. Mesleki kariyerimi ve ismimi böyle bir nahoş olaya karıştırdığı için şikayetçiyim."
Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ise iddialarla ilgili olarak işlem başlatıldığını, konunun ayrıntılı bir şekilde incelenmesi için Mersin Valiliği'ne bilgi verilerek müfettiş istendiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI