İstanbul, 21 Temmuz () - TÜSİAD, Suruç saldırısını, "demokrasi ve toplumsal huzuru hedef alan ağır bir saldırı" diye nitelendirdi ve "insan hakları, demokrasi ve laiklik kavramlarına sahip çıkalım" çağrısı yaptı.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) yapılan açıklamada, “Suruç'ta gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyor, bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlerin ve aynı gün Adıyaman’da gerçekleşen çatışmada şehit düşen askerimizin kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda ve çatışmada yaralananlara da acil şifalar diliyoruz" denildi ve eklendi:

"Suruç saldırısı Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğini, demokrasisini ve toplumsal huzurunu hedef alan ağır bir saldırıdır. Gelinen aşamada öncelikli ihtiyaç, tüm yurttaşlarımızın yaşama hakkının ve güvenliğinin garanti altına alınması ve yurttaşlarımızın giderek ağırlaşan bölgesel şartların ülkemiz sınırlarına ulaşan olumsuz etkilerinden her anlamda korunmasıdır."

TÜSİAD açıklamasında, "Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu korkunç saldırıyla bir kez daha hep birlikte görüyoruz ki, iç ve dış politikada çözüm bekleyen ve birbirinden ayrı düşünülemeyecek sorunlarımızın acilen ortak bir siyasi akıl ile ele alınmasına ihtiyaç vardır" denilerek, şu çağrıya yer verildi:

"Suruç'taki bombalı saldırının milletçe tanık olduğumuz acı olayların son halkası olmasını diliyoruz. Güvenlik güçlerimizin bu korkunç eylemin suçlularını en kısa sürede ortaya çıkarmalarını bekliyoruz. Toplum olarak da sağduyumuzu kaybetmeden, insan hakları, demokrasi ve laiklik kavramlarına sahip çıkarak saldırganların amaçlarına erişmelerini engelleyeceğimize yürekten inanıyoruz."