ADANA'da çöpün zamansız taşındığı iddiasıyla çıkan tartışmada apartman görevlisi 52 yaşındaki Faruç Özgan'a yumruk atarak ölümüne neden olan 28 yaşındaki Murat Pekkaracan, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'ndeki Arman Apartmanı'nın görevlisi Faruç Özgan, 8 Mayıs'ta asansörü kullanarak çöp toplamaya başladı. Zemin kata inen Özgan'a bu sırada asansör bekleyen 76 yaşındaki Gülay Pekkaracan, çöpleri yarım saat önce ya da yarım saat sonra toplamasını söyleyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine tartışmaya başladılar. Tartışmaya Gülay Pekkaracan'ın oğlu Murat da katıldı. Kavgada Murat Pekkaracan ile Özgan birbirlerini itekleyerek yere düşürdü. Özgan, "Dışarı gelin" diyerek apartmanın dışına çıktı. Murat Pekkaracan'ın koşarak yumruk attığı Özgan, yere düşerek başını betona çarptı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Özgan, 5 gün sonra hayatını kaybetti. Murat Pekkaracan ise tutuklandı.
HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Murat Pekkaracan 'ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçundan 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Apartman görevlisi Faruç Özgan'ın tartışma sırasında babasının üzerine yürüdüğünü kaydeden Murat Pekkaracan savunmasında şunları söyledi:
"Faruç elini yumruk yapınca ben elini tuttum. Ancak itekleyince ayağım boşluğa geldi ve yere düştüm. Babamın üzerine tekrar yürüyünce kolundan tutup kapıya doğru götürdüm. Siz bekleyin eve gidip geliyorum diye bağırdı. Faruç Özgan'ın daha önce komşulara sözlü ve fiziki saldırıda bulunması ve kızlarından birisine de bıçakla saldırdığı aklıma gelince iş büyümesin diye peşinden gittim. 'Faruç ağabey sakin ol' derken yumruk vurdu yere düştüm. İkinci kez vuracağı sırada refleksle kendisine bir defa vurdum. Tam hatırlamıyorum ama yumruğumun sağ arka boyun kısmına geldiğini düşünüyorum. Dengesini kaybetti yere düştü."
Faruç Özgan'ın eşi Raziye Özgan ise "Daha önce Gülay Pekkaracan, eşime 'Git kiracımdan kira parası iste' dedi. Eşim de 'benim istemem uygun değil' demişti. Bunu üzerine Gülay Pekkaracan 'sana daha aidat vermem bundan sonra benden kork' diyerek tehdit etti. 1 hafta sonra bu olay oldu" dedi.
Mahkeme heyeti, Murat Pekkaracan'ın tutuksuz yargılanmasına karar verip tahliye ederek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI