Salih ÜÇTEPE / ADANA, () - ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü hakkında, Ceyhan Belediyesi başkanlığı yaptığı dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konuldu.
Bugün başka bazı belediye görevlileri ile birlikte Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade veren sözlü, soruşturma aşamasında olduğu için gizlilik kararı bulunan dosya konusunda  sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yaptı. Sözlü, şunları kaydetti:
"Ceyhan Belediye Başkanlığım dönemimle alakalı bir soruşturma dolayısıyla Cumhuriyet Savcılığı’nın daveti üzerine Adana Adiyesi'nde ifade verdim. Soruşturma konusuna ilk defa bugün muhatap oldum. Dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle detaylı bilgi veremiyorum. Gazetelerde sayfa sayfa ifşa edilen bilgi ve belgelerin, 'gizlilik gerekçesiyle' avukatıma verilmemesi ayrıca manidardır. Savcılığın talebi doğrultusunda mahkemece yurtdışına çıkışım yasaklandı. Dönemin ruhuna bakınca buna da şükür. Her şeye rağmen Türk adaletine güveniyorum.  Daha sonra iddialarla ilgili detaylı bilgilendirmeyi kamuoyuna paylaşacağım. Görevimin başında ilk günkü heyecanımızla Adana’ya ve Adanalı hemşerilerime hizmet etmeye devam ediyorum."

FOTOĞRAFLI