ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, PKK terör örgütünün yaptığı saldırıların kendilerini yıldırmayacağını belirterek, "Terör sona erinceye, bölge temizleninceye kadar, çukurlar kapatılıncaya, mayınlar temizleninceye kadar tek bir terörist Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kalmayıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek" dedi.
Bakan Fatma Güldemet Sarı, 153 vatandaşın ev ve bahçelerinin tapu dağıtım törenine katıldı. Antakya Kültür Merkezi'nde düzenlen törende konuşan Sarı, terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlara değindi. Saldırılarının Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğine yönelik olduğunu ifade eden Sarı, şunları söyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın her fırsatta belirttiği gibi bu saldırılar bizi yıldırmayacak. Tam tersi sonuna kadar müdahale edeceğiz. Bu operasyonlar o bölgelerde terörün en ufak bir unsuru kalmayacak şekilde temizleninceye kadar devam edecek. Süresi ne zaman olursa olsun vatanımızın birliğine ve beraberliğini bölmek isteyenlere karşı bu mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla devam edecek. Bu vesileyle bu vatan topraklarını korumak için görev alan askerlerimize polislerimize de başarılar diliyoruz. İnşallah bu operasyonlar hayırlısıyla sonuçlanır. Allah bizlere başka şehit acısı göstermesin."
Bakan Sarı, konuşmasının ardından vatandaşlara tapularını verdi. Sarı daha sonra Hatay Valiliği'ne geçerek Vali Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada terörle mücadelede kararlılık mesajları veren Bakan Sarı; "Bu eylemler sona erene kadar biz operasyonlara devam edeceğiz. Terör sona erinceye, bölge temizleninceye kadar, çukurlar kapatılıncaya, mayınlar temizleninceye, tek bir terörist Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kalmayıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI