Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), () - HATAY'ın İskenderun İlçesi CHP Yönetim Kurulu üyesi Günay Arslan, Ankara Gar Meydanı'nda patlamayla ilgili Facebook sayfasındaki paylaşımı nedeniyle savcılık ifadesine çağrıldı.
Günay Arslan, Ankara'da 102 kişinin öldüğü patlamanın ardından 11 Ekim Pazar günü Facebook sayfasından '12- 13 Ekim'de çalışmıyoruz. Cenazemiz Var. Yaşam  için hayatı durdur. Katil devlet hesap verecek' diye bir paylaşımda bulundu. Bunun üzerine Arslan hakkında Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Arslan, 23 Ekim'de çağrıldığı İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdi.
'IŞİD'LE UĞRAŞIN'
Arslan, başlatılan soruşturma hakkında parti binasında CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus ve Hatay Milletvekili Adayı Dilan Bedir ile birlikte basın toplantı düzenledi.
Günay Arslan Ankara Gar Meydanı'nda meydana gelen patlamayı herkes gibi kendisinin de derinden hissettiğini söyledi. Katliamla ilgili elinden tek gelenin sosyal medyada paylaşımda bulunmak olduğunu belirten Arslan, şöyle dedi:
"Paylaşımın özeti olan 'Katil devlet hesap verecek' idi. Bu paylaşımdan dolayı ifadem alındı. Sürecin nasıl işleyeceğini hep birlikte göreceğiz. Paylaşımlarımın hiç kimseye, bu devleti yönetenler de dahil hiçbir zararı yoktur. Vicdanlı bir birey olarak üzerimde düşen görevi yapmaya çalıştım. Ki bu yönde sosyal medyada binlerce paylaşım olduğu çok açıktır. Yaptığım bu paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü anayasa buna izin veriyor."
FOTOĞRAFLI